onsdag, september 27, 2006

No money...

Okej, jag måste vara världens mest oekonomiska person. När jag ser något jag vill ha så ska jag ha det till varje pris, därför är jag numera helt pank, som vanligt. Fick lön i måndags och nu efter att ha betalat mina skulder och räkningar är jag helt pank, igen, nästan lika pank som jag var innan jag fick lön. Hur ska jag klara mig en månad till? Jag får helt enkelt leva på mindre än existensminimum. För hur svårt kan det vara att låta bli att handla?

Ledig dag och nya cd-skivor

Åh, nyss trillade det ner tre nya cd-skivor i min brevlåda. Iron Maidens nya, Snow Patrol- Final straw och Pink Floyd- Dark side of the moon. Det var länge sen jag köpte lite ny musik och jag kände att ”Iron Maiden- A matter of life and death” är lite livsviktig, måste hinna lyssna in mig på den innan konserten. De övriga köpte jag för att ha-begäret blev lite för stort…

tisdag, september 26, 2006

Strange

Det finns så mycket konstigt folk som springer runt i centrumet där jag jobbar.
Idag dansade det förbi ett gäng, 10 – 15 stycken, på led iklädda svarta plastsäckar ackompanjerade av Justin Timberlakes sommarplåga ”sexy back”. Indeed, the world i strange…

Hade en nära döden upplevelse på vägen hem från ridningen idag, vi höll på att köra in i ett rådjur. Läskigt, de springer rakt ut i vägen och man hinner knappt reagera…

Insåg förresten en lite annorlunda fördel med teckenspråk idag, man kan gäspa och prata samtidigt! Det du, det kan man inte göra på något annat språk!

måndag, september 25, 2006

Bad hair day

Jag har varit irriterad hela dagen. Varför blir det aldrig lika bra när man själv ska fixa som när frisörerna gör det? Det ser ju så lätt ut! Suck. Aja, övning ger färdighet, det kanske blir bättre imorgon? Jag får prova med lite mer produkter eller nått kanske. Hann inte träna idag heller. Var tvungen att stanna på jobbet och städa en hel massa, hälsoskyddsmyndigheten kommer imorgon så allt måste vara extra fint...

Hm, nu har det gått mer än en vecka sen valet. Borde inte det innebära att sorgeperioden för den rödgröna röran är över och att det därför är fritt fram att driva med dem igen?
För alla er som har haft en lika seg måndag som jag, gå in på sossarnas supersäkra, superhemliga interna datanät och spana lite ;). Men akta er, får Marita Ulvskog och Tomas Bodström tag i dig så utreds fallet illa kvickt av Rikskrim!

Angående hela den här dataintrång grejen, jag har inte direkt kommenterat det för jag kände att var så oväsentligt för valrörelsen. Läste dock i Metro, i en kolumn av Stefan Wahlberg, om utredningen. Något som intresserar mig desto mer eftersom det handlar om rättsväsendet.


Tänk så stolt man måste vara hos socialdemokraterna över att den svenska polisen så snabbt och handfast går till botten även med ärenden som i praktiken utgörs av simpla bötesbrott. Snacka om nolltolerans! Då återstår bara en önskan om att alla andra brottsoffer, redan dagen efter anmälan, ska få tillgång till en åklagarledd utredning.

---

För du vet väl att den svenska grundlagen redan i sitt första kapitel garanterar allas likhet inför lagen och att ingen får särbehandlas av myndigheterna? Framför mig har jag den anmälan som måndagen den 4 september klockan 00.21 skrevs in i polisens datasystem. Av anmälan kan man utläsa någonting väldigt ovanligt: Marita Ulvskog & Co valde att anmäla brottet direkt till Rikskriminalen. Varför det skedde överlåter jag till konspirationsteoretikerna att spekulera kring, men en sak är klar: jämfört med andra brott av denna dignitet fick ärendet en lika enastående prioritering som handläggning. Förra året anmäldes 627 fall av dataintrång till polisen. Den genomsnittliga tiden mellan anmälan och ett polisiärt beslut om nedläggning, eller i bästa fall åklagarprövning, var 175 dagar i de fall där man misstänkte brott.

---

Är det då någon som vet varför just socialdemokraternas fall var så ömmande att man omedelbart behövde plocka fram det skarpaste artilleriet mitt i en valrörelse? Tja, på Rikskriminalen hävdar man att det är just hos dem som kompetensen att lösa dataintrångsfall finns. Med tanke på de dystra siffrorna här ovan kanske det är just så. Men varför var det då bara 3 av förra årets 627 anmälda fall av dataintrång som utreddes just på Rikskrim? Jag har mina misstankar: somliga brottsoffer är mer lika inför lagen än andra.


Klart värt att tänka på. Det är viktigt att just regeln om allas likhet inför lagen följs. Man ska inte kunna komma undan bara för att man är en speciell person, eller organisation. Lika gäller åt andra hållet, det ska inte vara möjligt att nedprioritera någon eller döma endel hårdare. Då faller systemet samman. (Nej, jag är inte helt naiv och inser att det idag inte råder total likhet. Men, jag tycker att åtminstone politiker borde statuera exempel, de är förebilder.)

Dura lex, sed lex

Läs artikeln i sin helhet här.

Regeringsformen 1 kap, 9 §
Domstolar samt förvaltningsmyndigheter och andra som fullgör uppgifter inom den offentliga förvaltningen skall i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen samt
iakttaga saklighet och opartiskhet. Lag (1976:871).

söndag, september 24, 2006

Personröster

Haha, hittade precis listan över personröster för val till kommunfullmäktige i Sollentuna (Sollentuna första). Jag har inte många kryss men jag ligger ändå på fjärde plats personröster räknat! 1,32 %, helt dåligt är det inte. Särskilt inte om vi ser till det faktum att jag inte personvalskampanjat något alls, förutom att vädja till bästa kompisen och tvingat mor och far att rösta på mig. Så, från plats åtta till fyra, jag kommer inte in men det är kul att ha gått om några. (Ja, jag är medveten om att det är mini-få kryss men låt mig få dryga mig lite bara…)
Oh, så bra jag är! Fortsätter det såhär är jag snart världshärskare ;), Go me!

Hårmodell

Igår var jag hårmodell. Var såklart ganska nervös innan men hade intalat mig själv att det ”faktiskt växer ut igen” om något går fel. Resultatet blev jättebra. Visserligen är jag ganska kortklippt men det funkar, det hade jag aldrig trott förens jag fick se det själv. Har en schysst färg också, rödbrunt med rödrosa slingor. Elin tyckte det var jättesnyggt och det fick godkänt av lillebrodern också så då kan vi nog anse att det blev bra. Det är kul att det nu är helt annorlunda. Ibland behövs det drastiska förändringar och det är svårt att våga gå hela vägen helt själv. Nu hade jag inget val och se så bra det blev. All makt åt frisörerna! ;)

Idag så fyller Marie år (grattis!), så vi var där och fikade lite. Mys!
Sprang in i en gammal klasskompis på väg dit också. Rätt udda att se någon man känner i så fel miljö, dvs en Danderydare i Sollentuna centrum. Well, det är alltid kul att träffa folk man inte sett på länge. Särskilt gamla klasskompisar, vi hade en så härlig sammanhållning, saknar dem allihop. Studenten innebar verkligen slutet på en era, men såklart också början på något nytt. (Oh vilken kliché)

Ikväll blir det film med Elin, klart godkänd söndagskvälls underhållning. Vi ska nog se Crash, har hört att den är bra. Kanske blir det också lite Lady Lovelylocks, det är barndom på hög nivå.

Tänk att det bara var en vecka sen det var val och blev maktskifte, tiden går verkligen fort.

fredag, september 22, 2006

TGIF

Har jobbat hela veckan, är helt slut. Hade därför planerat att göra absolut ingenting ikväll men det blev så att jag följde med några arbetskompisar ut och fikade, en rätt skön avslutning på arbetsveckan…

Jag tar tunnelbanan till jobbet varje morgon och det är rätt kul att lyssna på folk som sitter där. Ta tex den dagen då det var derby mellan AIK och Djurgården. På stationen Karlaplan går det på en hel hög Djurgårdare som ropar och sjunger, slår i taket etc, peppade och glada. Paret mitt emot mig tyckte dock att de var rätt störande, något jag faktiskt kan förstå. Problemet var hennes inställning till situationen. Jag kommer inte exakt ihåg tantens formulering men det var något i stil med ”Varför kan ingen säga till dem? Det där är jättestörande”. -Varför kan ingen ANNAN säga åt dem? Jag blir så irriterad på sådana människor; de klagar och klagar och klagar och tycker alltid att det är någon annans ansvar att göra något åt problemet. Varför kan de inte helt enkelt göra nått själva? Sitt inte bara där och tro att någon annan ska fixa allt, gör nått själv för omväxling skull! Man kan inte räkna med att andra ska gör sköta allt, då händer det aldrig nått. Jag är så trött på sådana människor! Saknar de helt handlingsförmåga eller vad är grejen?Det är samma sak i politiken, alla snackar om att de tycker att samhället och världen suger och att de vet minst 100 sätt att förbättra den på. Men varför gör de inte det då, eller är det allt de kan, snacka? Kanske är den enkla förklaringen att de är för lata? I sådant fall, tyst och sluta klaga.Det är samma sak med de som inte röstar, då har man enligt mig förverkligat sin rätt och får helt enkelt leva som det är och vara nöjd och glad. Kanske låter det hemskt men det som egentligen är hemskt är att en del är totalt likgiltiga när kommer till att de själva måste prestera, men att andra ska prestera åt dem de har inget problem med.

Jag vill säga ”heja!” till alla initiativtagare i världen, tack för att det finns en del människor som inte är helt handlingsförlamade!

Aja, nu ska det verkligen bli skönt med lite helg... “Thank god it´s Friday!”

måndag, september 18, 2006

Vi vann!

”The winner takes it all”

Helt fantastiskt! Det är eufori på hög nivå.
Centerpartiet har blivit Sveriges tredje största parti. Då känner man sig verkligen stolt över det arbete man lagt ner under den här valrörelsen. Mest credit ska dock självklart Maud ha, hon har tagit partiet väldigt långt och lyckas omprofilera oss till ett stockholmsalternativ. Något som är väldigt starkt med tanke på den landsbygdsstämpel vi har fått dras med tidigare. Helt borta kan man inte säga att stämpeln är men den är inte längre så överhängande, något som uppskattas väldigt mycket av mig, som ju faktiskt är en infödd stockholmsbo. Folk kommer inte längre tro att jag vet allt om kor och traktorer bara för att jag är centerpartist. ;)

Valvakan var fabulous! Hur roligt som helst och det var en jättehärlig stämning. Det var lite synd att jag var tvungen att lämna den en stund mitt i men samtidigt var det lite värt det. För det är ju faktiskt inte riktigt varje dag en liten tjej som jag blir inbjuden av svt till tv-huset för ett inslag… (och ja, jag kommer fortsätta tjata om det för självupptagen som man är så är jag jättestolt över mig själv ;) )

När det stod klart att vi vunnit så var lyckan på topp! Efter ett härligt segertal av Maud så förflyttade sig i princip hela ungdomsförbundet till Sergelfontänen. Där mötte vi upp med alliansens övriga ungdomsförbund och det var världens folkfest. Många badade såklart (jag slapp, anser mig ha frikort eftersom jag redan badat där en gång i år, jag säger bara student 2006). Tv var där, galet mycket kameramän och jag blev intervjuad för tv av något engelsktalande gäng. Tror inte att jag sa något så vettigt dock, men kul var det. Hela grejen var helt fantastiskt härlig!

När folkfestandet kändes över så drog vi till Nalen för vidare festande. Det skulle tydligen vara svårt att komma in men vi hade inga problem, viftade lite med namnbrickan från Centerpartiets valvaka och så vips var vi inne. Kom inte hem förens vi halv fem eller nått.

Men visst känns hela världen lite bättre nu? Hela dagen har jag lett både på insidan och utsidan, det spelade ingen roll att jag bara fick sova tre timmar och jobbade hela dagen. Allt är ändå fantastiskt. Världen är fantastisk! Vi har fått ett maktskifte!


Frihet, kärlek och kapitalism ;)

söndag, september 17, 2006

Förstagångsväljare

Nu har jag röstat, nästan för första gången (kyrkovalet). Kändes härligt att kunna kryssa mig själv på kommunfullmäktigelistan. :P

Ikväll ska jag på den stora valvakan på Hotell Anglais, Humlegårdsgatan. Det ska bli jättekul, jag har införskaffat en jättesnygg klänning, skor etc. Ska dock blir intressant att se hur länge jag lyckas gå i jättehöga klackar, men, det är faktiskt en kvinnas rättighet att få bli 184 cm lång, i alla fall ibland…
Mitt i valvakan ska jag iväg till tv-huset en sväng. Planen är att vi som var med i re:agera programmet för svt ska vara med och prata om valarbetet tror jag.

Men först ska jag försöka hinna iväg på Edsbacka marknad här i Sollentuna lite. Är tradition att gå på den, det är också tradition att den krockar med valet...

Valdag!

Är tidigt uppe idag, fick första passet i vallokalen där jag ska dela ut valsedlar.


Nu gäller det bara att hålla tummarna!

"Vi vill ha ny regering redan idag"

lördag, september 16, 2006

Ohhh!

Det är bara en dag kvar nu!!! Imorgon avgörs det! Tänkte bara att jag skulle påminna om det...

Heja alliansen!

Citius, altius, fortius

Jag och lite kompisar tänkte gå på Tiger Lou igår kväll. Tråkigt nog var det överfullt med folk så vi, som dumt nog inte hade förköpt några biljetter, kom inte in…
Istället hamnade vi på Sjätte Tunnan. Inte helt fel det heller, drack mjöd och hade det trevligt.
Kl 20:00 stack jag iväg till RO, en del cuf:are etc skulle se partiledardebatten tillsammans. Mot slutet tog en del av oss taxi till tv-huset för att heja på och stödja alliansens alla partiledare när de skulle komma ut ur byggnaden. Stämningen var på topp och det var klart fler från alliansen som stod där. Ssu var själva, verkade inte som om en endaste ung vänstrare eller grön ungdomare fanns på plats. Något som var rätt kul när Peter Eriksson kom ut och inte hade något folk som hejade på honom…

Kvällen slutade i gott cuf-sällskap på en överfull krog, vad mer kan man begära? (utöver maktskifte då... ;) )

Dum spiro, spero !

fredag, september 15, 2006

Tv-sänd valdebatt

Jag lyckas vara med på tv titt som tätt nu…
Debatterade i Tumba igår. Svt24 var där och bandade den så idag kan du se mig på tv.
Det var en intressant dag på hela taget. Först var jag i Kista på kunskapsgymnasiet för att delta i en debatt, där var också Ung vänsters ordförande Ida Gabrielsson ,ett av grön ungdoms språkrör, Ellinor Scheffer och ssu:s förbundssekreterare. Sen kommer jag till Tumba och där ska jag debattera med/mot Lufs ordförande Fredrik Malm, Muf:s ordförande Johan Forsell och Grön ungdoms andra språkrör Alexander Chamberland.

I förrgår var jag på Rudbeck för att representera centerpartiet i en politikerutfrågning, också den spelades in, för lokal-tv här i Sollentuna.

Verkar som om jag blivit lite av en mini tv-kändis som får debattera med de stora namnen… :P

torsdag, september 14, 2006

Kampanjsånger!

Nu är det bara tre dagar kvar och blocken ligger grymt nära varandra. Allt kan hända!

Så här i slutskedet så tänkte jag att det kanske kunde vara passande att peppa alla lite extra med några kampanjsånger. "Vi vill ha ny regering redan idag"!

Centerpartiet har sin egen lokalsamhällesvisa, den finns i både i orginal och uphottad version.
Alliansens "Redan idag" hittar du här.
Muf har också gjort en härlig låt till sin kampanj, den har kanske inte särskilt oväntat titeln: ”jag vill också byta statsminister”.


Så: ”Hela Sverige, ta nu chansen – rösta på Alliansen!”

måndag, september 11, 2006

Om man kunde anti-rösta…

Centerpartiet är minst hatade! Vi skulle alltså inte bli utröstade under ett eventuellt ö-råd. Alltid något…

I think we kicked some ass today! Go maktskifte!

Jag är verkligen inte en morgonmänniska men imorse var jag tvungen att gå upp ”in the crack of dawn” så att säga. Orsak? Jag skulle debattera på Rodengymnasiet i Norrtälje.
Det tar ca 2 timmar att åka dit…
Hade tur och sprang in i en Kdu:are och en Luf:are på vägen så tillsammans letade vi rätt på skolan. Debatten var jättebra. Jag tror det var den hittills bäst organiserade med taltid, begärande av ordet etc. Det är alltid lite svårt att avgöra vilka som ”vann” debatten men jag tycker att Alliansen gjorde väldigt bra ifrån sig idag.

Det verkar som om alla har blivit mass-förkylda under valrörelsen och nu är också jag drabbad. Ganska irriterande att under en debatt bli helt foggy i huvudet, men det gäller att härda ut, jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu!

Förresten, för några dagar sen damp det ner lite vänstermaterial i min brevlåda som uppmanade mig att ”ta ställning” och ”kräva min rätt”.
Om det vill jag bara säga:
Jag har tagit ställning, jag har krävt min rätt- därför röstar jag på Centerpartiet!

lördag, september 09, 2006

Speech (Därför tycker jag att DU också ska rösta!)

Valspecial
1921 infördes demokratin i Sverige och den 17:e september i år är det val. Valdagen är den enda dagen då alla svenska medborgare har precis lika mycket inflytande som någon annan, din röst väger lika tungt som statsministerns, din chefs, kungens, bästa kompisens, grannens osv osv... Ändå väljer många att låta bli att ta sitt ansvar och ligger på soffan när det är dags att göra sin röst hörd. Man låter bli att rösta på grund av olika orsaker, kanske för att man helt enkelt ”inte orkar”. Detta trots att människor i andra länder dör för en chans att påverka.
Sverige är ingen demokrati längre utifall ingen utnyttjar sin rätt att rösta, dessutom så blir röstresultatet grymt missvisande utifall det bara är en liten del som deltar. Detta leder i sin tur till att regering och riksdag inte återspeglar folkets egentliga åsikter.
Det var som sagt bara 85 år sen demokratin infördes i Sverige, inte alls länge sen, många av era far- och morföräldrar föddes in i ett odemokratiskt samhälle. Nu idag har alla rätten att rösta, men många tar den inte, det är SJUKT.
Det är i en demokrati individens ansvar att rösta - det är ditt ansvar att rösta!

”i en demokrati får folket det styre de förtjänar”
Aristoteles

8 dagar kvar till maktskifte!

Underbara fördomar...

Det är elakt, det är fördomsfullt och det är framförallt kul, kolla in:

  • Valet 2006


  • Lite självironi måste man ha! ;)

    fredag, september 08, 2006

    Respekt

    Det finns en sådan dubbelmoral i politiken idag, jag blir helt vansinnig. Att det är viktigt med respekt kan nog alla riksdagspartier skriva under på, men samtidigt som man vill visa folket att det är viktigt att alla respekteras så visar vissa av riksdagspartierna ingen respekt mot de övriga.
    Jag deltog idag i ett par debatter i Eskilstuna som var ganska bra förutom att en deltagare var grymt respektlös mot de andra representanterna. Att man viskar och försöker dra uppmärksamhet till sig när en annan representant har ordet är inte att respektera den andra debattören. Att man visar hänsyn borde inte vara något konstigt, eller?
    Jag förstår inte hur man kan propagera för respekt om man själv inte har vett att visa sina medmänniskor det. Förtjänar man inte samma behandling som andra bara för att man inte delar samma poliska övertygelse? Ska en persons politiska åsikter avgöra hur mycket respekt man ska få?
    Den här bristen på hänsyn är jättevanligt förekommande särskilt nu i valet och jag tycker att sådant här beteende är helt oacceptabelt.
    Det är fult spel och maktmissbruk. Varför kan vi inte helt enkelt låta varandra komma till tals? Har man en bra politik så vinner man röster, det borde räcka med det. En bra politik borde inte behöva sådant här fulspel. Sverige förtjänar ärliga och respektfulla politiker, något som det enligt mig idag råder brist på. Det är grymt tråkigt. Det som är än mer tråkigt är att den här respektlösheten inte är något som bara finns hos personer som länge har varit politiskt aktiva utan det förekommer i mycket hög utsträckning hos ungdomsförbunden, det tycker jag är tragiskt. Om inte ens representanter för ungdomsförbunden respekterar varandra hur ska det då gå när dessa personer i större utsträckning etablerar sig i moderpartierna? Jag tror att risken finns att vi då kommer att få en grymt otrevlig partimiljö, värre än den är idag. Nej, jag tycker det är ungdomsförbundens ansvar att lära sina representanter om respekt, först då kommer vi få ett behagligt partiklimat i Sverige.

    Jag tänker avsluta med ett grymt klichéartat uttryck som trots allt är väldigt vettigt:

    ”Behandla andra - som du själv vill bli behandlad”

    torsdag, september 07, 2006

    Full fart...

    När jag vaknade imorse ösregnade det, hösten har kommit på gott och ont. Cyklade till stationen utan regnskydd (man är ju ingen wimp...) Jag hade en skoldebatt och bokbord på Solna gymnasium som gick ganska bra. Kom sen hem till röran i mitt rum, känns som om det är en ”never ending story” att få ordning på det hela.
    På kvällen bar det av till Skogås och en rätt actionfylld debatt på en fritidsgård. Liberala ungdomsförbundet och grön ungdom rök ihop rätt ordentligt och själv ville jag slänga nått på vänsterpartisten. Jag hatar när representanterna från förbunden inte har respekt för de övriga. Att man avbryter en person som fått ordet är totalt respektlöst och dålig debattstil.
    Fick efter debattens slut skjuts till den stora staden av moderaterna, så jag fortsätter hävda att de alltid har en bil. Något som är väldigt skönt för oss som får åka med…
    Tog pendeln hem och blev stående ett tag mellan Karlberg och Solna, en riven kontaktledning var det visst, typiskt.

    Imorgon bär det av till Eskilstuna för ett par skolpresentationer och bokbord…

    Sverige förtjänar ett maktskifte - rösta på alliansen den 17:e september!

    onsdag, september 06, 2006

    Början...

    Att blogga eller inte blogga, det är frågan…
    Vill jag att helt okända ska få läsa om vad som händer i mitt liv? Nu har jag bestämt mig, jo visst, läs på ni bara, enjoy!
    Vilken sorts blogg är det här då? Svaret är enkelt: den är min! Därför kommer det här att skrivas om allt det mellan himmel och jord som intresserar mig.
    Ni som känner mig vet att jag är brutalt ärlig, därför tänker jag redan nu be om ursäkt utifall ni nämnts på sidan och anser att jag inte förolämpat er tillräckligt eller dylikt. Jag vädrar mina fördomar fritt och ni får gärna motsäga och överbevisa mig bäst ni vill.
    Med det vill jag härmed officiellt välkomna mig själv och alla er andra till min blogg.

    /Ingrid