onsdag, april 25, 2007

Sneakpeak

Var precis förbi och fick en sneakpeak på Fredricks ”en annan salladsbar”. Kan avslöja så här mycket; grymt fin inredning!
Missa inte att luncha eller fika där om ni får möjlighet. ”The grand opening” är i morgon och efter det kommer det vara fritt fram för gäster att stiga på!

Oh!

Måste blogga om något totalt oväsentligt för världen men som jag (som är så grymt lättroad) blev väldigt förtjust över!

Min mobil gör märkliga saker. Skulle slänga iväg ett sms och lyckades skriva något konstigt, helt plötsligt stavar mobilen själv ordet ”Tjippong”. Med stor begynnelsebokstav, bara det! Skriver man ”tji” i min telefon är det tydligen snabbkommando för just ”Tjippong”. Personen som planterade den buggen måste haft kul...
Me like!

måndag, april 23, 2007

Sthlms CUF:s vårstämma

Har inte ens hunnit nämna vår fantastiska vårstämma, så jag gör det nu! (bättre sent än aldrig…)

Vi snodde med oss en talarstol från RO och körde det hela som en upptakt till förbundsstämman. Härlig debatt och många talare i talarstolen, precis som det ska vara!
Det beslutades även om ny distriktsstyrelse. En hel del förändringar gjordes. Några hade valt att inte ställa upp till omval, däribland undertecknad eftersom jag ju numera är tjänsteman. Annika Ivarsson valdes om till ordförande och tog över efter mig som vice ordförande gjorde Gabriel Bergin. Alla nya ledamöter kan ni se på cuf.se/Stockholm
Jag tror de kommer att göra ett superbra jobb!

Leijonborg avgår!

Lars Leijonborg tillkännagav idag på en presskonferens att han avgår som partiledare för Folkpartiet. Ingen självklar efterträdare finns ännu presenterad.
Läs mer på dn.se

söndag, april 22, 2007

Kick Off - Bryggeriet Live 2007 2007-04-21

Plan Three
Det är så här de ska vara! Grym spelning, fanns både fart och känsla! Är grymt spänd på nya demon, skönt att den äntligen kommer. Nya materialet är jättebra. De har ändrat inriktning lite, något som är både bra och dåligt. Jag gillade det ganska sköna oinskränkta soundet från första demon och nu är det enligt mig mer mainstreamad rock. (tänk: Bandit)
Härligt att se ett band utvecklas. Sen får man ta till sig det nya soundet eller inte, själv tycker jag att både ”nya” och ”gamla” Plan Three är great!

Ruh
De är så kunniga musikaliskt! Blir helt imponerad varje gång. De ger dessutom allt oberoende av situation. Det kan man inte annat än beundra. Singeln ska släppas i dagarna och debutplattan kommer ut 14 maj. Missa inte den! De lär dyka upp en del gig i samband med releasen också, håll ögonen öppna. Spana in deras hemsida för mer info!



Bryggeriet Live sparkar igång första deltävlingen nästa lördag (28/4). Nya osignerade band får en chans att visa upp sig och tävla om en prispott. Ruh vann förra årets tävlig och det resulterade i ett skivkontrakt. Med andra ord, har ni chans att gå, gör det!
Riktigt sköna lokaler och begåvade band på uppgång. Vad mer kan man begära?

lördag, april 21, 2007

Takeoff, Tyrol 20 April 2007

Forest and Crispian
Riktigt sköna skåne-killar med härligt mycket självdistans och självironi. Me like!

April Divine
Bra! Gillade särskilt att de körde en låt akustiskt. Har hört en del av dem tidigare och ska definitivt spana in dem lite mer!

Neverstore
Bandet jag var där för att se. Var jättebra. Lite kort dock, hade önskat att de spelat lite fler låtar. (Tiden går fort när man har roligt)
De körde bla "Stop Waiting", "Golden Youth", "Stay Forever", "Nanana", "Another Sentimental Argument" och så klart "So Much Of Not Enough".
Jag gillar ju låten "Racer" och det var super att de avslutade med den. (Börjar se ett mönster här, de jag vill höra kommer alltid sist…)


Bild lånad från: http://www.ema.se/index.jsp?left=artister/navi_artistL.jsp&main=artister/ema/cocacola/cocacola.htm

lördag, april 14, 2007

Franky Lee med support på Debaser 2007-04-01

Plan Three
Var inte alls så bra som de brukade, det sakandes något och spelningen gick på halvfart. Lite besviken eftersom jag vet att de kan vara så mycket bättre.

Kid Down

Blev positivt överraskad. De var duktiga och sångaren var jättecharmig, lyckades engagera hela publiken. Kolla in dem närmare på myspace!

Farnky Lee
Måste erkänna att jag inte är jätteförtjust i deras skiva ”Cutting Edge”, men det finns en del låtar jag tycker rätt schyssta. De var däremot jättebra live, väldigt mycket scennärvaro. Ett måste för ett bra liveframträdande!

söndag, april 08, 2007

The Sounds med support på Nalen 2007-03-30

Shiny toy guns
Band jag aldrig hört förut brukar det vara riktigt svårt att verkligen gilla. Men det här bandet föll jag verkligen för. Mycket begåvade och tjejens sångröst var annorlunda och superbra! De här är för bra för att missa, ska definitivt lyssna in mig på dem!
Pratade lite med en av killarna i bandet och fick veta att de ska spela på både Arvika och Roskilde i sommar så ska ni på någon av dem, missa inte det här bandet!

Som andra förband dök "That '70s Show" upp, aka Under the Influence of Giants. Det var inte helt dåligt men märkligt. Märkligt och kanske lite missplacerat, tror jag stannar där.

Sounds var grymma! Maja är hur cool som helst och det finns en fantastisk scennärvaro. Man blir verkligen inte besviken. Jag, som ni kanske märkt, blir ofta en sucker för vissa speciella låtar och jag älskar ”hurt you”, den var grym live! Är lite bitter över att den inte helt framfördes som den gör på skivan men det var lite kul med en annorlunda variant. ”Rock´n roll" var också supernice, detsamma gäller ”Hit me”, (grym), ”Ego”, ”much too long” och en hel massa andra. ”Night after night” framfördes jättefint, scenen släcktes ner och allt blev lugnt, man känner verkligen att allt fokus finns på musiken. Underbart!

Enda minuset var den långa väntan mellan banden, man tappar intresse när det tar för lång tid.

Hoppas förresten ni passade på att spana in efterfesten på Berns, den var grym!

torsdag, april 05, 2007

Jag har världen bästa arbetsgivare!

Kom hit imorse och då har Annika varit här och gjort en skattjakt till mig! Efter ett supernice påskägg!

Utnämner henne härmed till Stockholms CUF:s officiella påskängel! (om jag nu får göra det, well, jag gör det ändå!)

Hoppas ni alla får en superbra påsk!

Kram