lördag, oktober 27, 2007

Hurray!

Fick nyss veta att moderaterna precis (nu är det väll en dryg timme sen) röstat igenom förslaget om könsneutrala äktenskap!

Kristdemokraterna är nu helt ensamma om att säga nej till att homosexuella ska få gifta sig.

onsdag, oktober 24, 2007

Politikpub

Måste få börja med att uttrycka mitt missnöje med SL, återigen. Skulle imorse åka med en buss som går var 10:e minut. 5 stycken dök inte upp, 50 minuter stod vi och väntade. Det är ju så man blir galen… Snön har inte ens kommit, vad har vi att vänta i år?


Har varit en fullspäckad dag. Kom just nyss hem ifrån Stockholmscenterns Politikpub som idag gästades av Mattias Svensson från Timbro och Kenneth Johansson (socialutskottet) från Centerpartiet.
Blev en väldigt intressant diskussion om välfärd och liberalism.
När är det okej att med regelverk lagstifta bort den personliga friheten, och när är det inte det?
Frihet under ansvar är ofta svårt att praktiken alltid tillämpa. Vart går gränsen?

Hade jag haft lite tid hade jag kanske skrivit någon härlig tes, men ska istället, välförtjänt, ägna mig åt det få förunnade nöjet att sova...

Imorgon; Banditfest!

lördag, oktober 20, 2007

Ibland så...

Man är ju både lite klantig och sporadiskt senil. Skulle vara duktig och ta ut lite pengar, men vad är det för kod nu igen? Och vips så åt maskinen mitt kort. Så var det med det. Andra gången på för kort tid som jag måste beställa nytt kort. Första gången var det förvisso inte självförvållat men still…

Födelsedagsfirande för Magnus och Johan ikväll, kommer bli party! There´s no place like the dancefloor!

fredag, oktober 19, 2007

Ordförandekårens presidium

Ordförandekårens presidium (som nu bara består av tjänstemän, oh, – ödets nycker!) har nu haft lite möte och kommer att anordna en helt underbar ordförandekonferens! Det kommer att finnas punkter på schemat som saknats tidigare så vi hoppas att vi kommer att fylla våra kära ordföringar med kunskap! (Inbjudan kommer inom kort!)
Vi har också jobbat på en arbetsordning så vi lämnar förhoppningsvis något väldigt värdefullt efter oss till nästa presidium!

Nu har Mia övergett oss (åkt hem till Trönö) så det blir bara två i min lilla etta idag. Är förvånad över att vi faktiskt lyckats vara 3 stycken på 22kvd, det krävs mycket love!
Men trots bristen på gardiner har vi haft/har vi det supermys!

torsdag, oktober 11, 2007

And it continues...

Tänkte byta blogg-mall helt nu men fick ågren och saknade det gröna. Måste ju bekänna färg (oh, so corny!)

söndag, oktober 07, 2007

Profilbild

Förändring förnöjer har jag hört. Ändrade min profilbild, foto från årets arvika tror jag. Kände att det var dags, det förra var taget julafton -06.


Och ja, jag gör meningslösa grejer för att slippa fortsätta packa ner saker i kartonger. Jag har mycket, mycket, mycket saker och ju mer jag packer ner, deto mer saker verkar det bli, märkligt.

lördag, oktober 06, 2007

Förlustanmälan

Det känns som om allt går så bra nu. Har precis gjort en förlustanmälan av min plånbok. Mitt kylskåp är helt, helt tomt. Det enda ”ätbara” i lägenheten är två sorters te. Underbart! Ingen mat och spärrade kort. Jag undrar hur länge man kan leva på luft?
Jag blir lite bitter!

fredag, oktober 05, 2007

Bättre sent än aldrig…

Alliansfesten var fabulous! Minglet var härligt och dansgolvet on fire! Jag och kdu-Sara tog mod till oss och bjöd upp the big boss Reinfeldt! Så nu har vi dansat med statsministern, jag är så nöjd! (Och tänker därför vara dryg och tjata om vår förträfflighet närhelst tillfälle ges!)


Förra helgen var det GFU (Grundläggande Försvarsutbildning). Denna gång fanns bara allianspartierna representerade, inget vi direkt klagade över. (Misstänker dock att det kan ha något med Bodens yx-hot att göra. Ber om ursäkt för det!, eller nej, det gör jag egentligen inte…)
Hade grymt kul! Klättrade runt bland u-båtsmotorer, klappade JAS, suktade efter Visby korvetten och utbildades i minröjningsfartygens viktiga arbete. Vi hade även tur och fick se en av ryssarnas korvetter (bara utsidan, insidan var tydligen för hemlig… ”ryssen kommer!”) Marinen är härlig men jag älskade besöket på F17 (Flygflottiljen), vore inte helt fel att få flyga en JAS Gripen!
Lördagskvällen användes till att utföra en studie av Karlskronas nattliv. Sara hade en välarbetad bugg-teori, (som bekräftades.) Vi blev attackerade av lokalbefolkningen (Varit med om många olika raggningsknep men aldrig blivit rammad förut. Chockartad men lärorik upplevelse.)

Tredje sjöstridsflottiljen var snabba och lade upp bild och kommentarer på oss här.


Tydligen har vi också myntat ett nytt begrepp, nu heter det att ha ett ”Ingrid moment”. (Tack för att du påminde mig Linda!, känns så bra. Well, jag bjuder på den!)

Måste bara påpeka det underbara i att vi faktiskt hamnade bakom bardisken under resan också. Tydligen är det väldigt svårt att blanda drinkar som står på drinklistan, ”- hur gör man en likör 43 med mjölk”? Ja, det du…
Finns en härlig facebook film på ämnet, men då har vi gått vidare till San Francisco. Spana in gruppen ”Alliansens armé”!


Idag har jag för övrigt bestämt mig för att ha den första vita fredagen på - för länge! (okej, dricker ETT glas rödvin nu men, det räknas knappt.) Tänkt att få sova ut och sedan vara pigg imorgon! Vi har en kommundelsdag som vi i Sollentuna (C) ska vara med på imorgon och jag ska se pigg och fresh ut!

torsdag, oktober 04, 2007

Läs den här...

...artikeln!
Om Stureplanscentern, publicerade i Svenskan den 2:a oktober. Artikeln hittar du här.


...krönikan!
Det var ett tag sen den publicerades nu, fanns i punkt SE för någon vecka sen. Sluta våldta svenska språket! Läser i och för sig en del modebloggar själv men det här är kul och så sant! Såga på!