fredag, augusti 29, 2008

FRA-hearingen i korthet.

Är omöjligt att försöka återge hela hearingen i några korta men jag gör ett försök.

Håkan Jevrell verkade inte ha så många svar, trots att ha sa så mycket. Att han är ”väldigt trygg med utredningen” etc, missade nog ingen…

Begreppet ”riv upp, gör om, gör rätt” verkar ha satt sig, samt vara lite av den allmänna opinionen. Jag är nästan benägen att hålla med. Är det prestige som hindrar? Som Anna Serner (VD Tidningsutgivarna) yttrade, - det är kanske snarare en prestigevinst hellre än prestigeförlust att riva upp och göra om från början, för att folket ska få hänga med i utredningen.

Magnus Norell (terrorforskare Totalförsvarets forskningsinstitut) belyste det faktum att FRA lagen som sådan är för trubbig, den innehåller inte tillräckliga begränsningar. Lagen är dålig ur effektivitetssynpunkt, det funkar inte att vara så bred, man måste veta vad man letar efter.

Många påpekade det faktum att i princip ingen vet hur FRA- lagen ska tolkas. Lagen som röstats igenom är vag och otydlig.

Enligt Europakonventionen har alla samma rättigheter. Min fråga är då: Vad ger så då oss rätt att spana bara på trafik som inte är svensk? Är det internationell rättvisa?



Det här blev inte helt organiserat, men jag är lite stressad så ni får bara valda delar (eller snarare det jag drar mig till minnes just nu)…
Var hur som helst väldigt bra organiserat och jag tycker att man fått lite bättre pejl!


Avslutar med ett citat från Håkan Kvarnström, koncernsäkerhetschef TeliaSonera

- Kryptering hjälper mot många hot, bland annat FRA…




Citaten är inte exakta, men fångar förhoppningsvis andemeningen

onsdag, augusti 27, 2008

Ibland blir det bara inte helt bra... men nästan!

Igår gick mina favoritjeans sönder, och idag upptänkte jag att ingen hör mig i min mobil. (snacka om envägskommunikation).
Som för att göra det hela bättre får jag, när jag pratar med ”The phone house” kundtjänst, veta att det förmodligen tar 3-4 veckor att reparera telefonen och att det inte är säkert att jag får någon lånetelefon under tiden. Just great. Ska jag då, som inte har någon hemtelefon och i övrigt måste vara tillgänglig för jobbet etc vara helt avskuren från verkligheten? Inte imponerad.

Men, every down has it´s ups (eller nått!) så när jag väl pratade med en kille i butik så var det inga problem och jag har numera en lånetelefon. Och, jag lyckades lämna in mina jeans på kemtvätten och fick veta att de skulle bli ”as good as new”.

Så, det går upp det går ner den som lever får se, se på saken som den é!


Vill passa på att påminna om FRA-hearingen på fredag. Don´t miss out!

måndag, augusti 18, 2008

Tekinkens under?

Musikvideon här inunder postade jag från youtube.com den 29:e, dvs mer än två veckor sen. Nu trillade den in på min blogg. Märkligt, mycket märkligt…

Lost in space?

lördag, augusti 16, 2008

Powerslave Iron Maiden

inte en officiell video, men den här låten var så bra live att jag måste dela med mig lite!

söndag, augusti 10, 2008

Husligt och körkort

Gotland var helt underbart! Jag har en liten kärleksaffär med den ön. Gatorna, husen, känslan! Är ju dock där bara under ”tema”-veckor. Denna gång medeltidsveckan. Vågar inte riktigt åka dit annan tid, vill inte förstöra min romans (genom att se sidor jag inte gillar…)! Vill leva i min romantiserade bild av ön!

Kom hem i fredags natt. Helgen har jag ägnat åt shopping till hemmet. Har blivit en riktigt sucker för det här med heminredning. Borde kanske höra varningsklockorna ringa när vänner tycker att jag blivit huslig... But – I like!

Oh, orsaken till att jag var i Bollnäs var min uppkörning… and… Jag har numera KÖRKORT!
Go me! (kanske en underliggande orsak till mitt maniska runt körande till olika butiker)

Well, nu ska jag gå och fålla upp gardiner!

söndag, augusti 03, 2008

Bollnäs

Har visst kommit igång med bloggandet igen känns det som! Sitter nu hemma hos Matilda i Älgnäs (Holmsveden, Hälsingland, Sverige) och mentalt förbereder mig för mina körlektioner i Bollnäs imorgon och uppkörningen på tisdag. Man vet aldrig vad som händer...

Well, känns rätt bra att vara här, för att man verkligen ska kunna varva ner måste man ibland få komma bort (rätt obvious). Är dock lite orolig över huruvida mina blommor kommer klara sig. Har dock lyckats ta livet av någon med lite för mycket vatten en gång, så får hoppas att min orkidé kanske mår bra av att få vara i fred lite...

lördag, augusti 02, 2008

Parad och schlager!

Pride - paraden idag var regnet till trots välbesökt! Misstänkte att många skulle hålla sig hemma på grund av det dåliga vädret, men icke! Brunchen på RO räddade som vanligt morgonen, och paraden var fab as always! I täten underhöll centertanterna och våra käcka fanbärare (and our lovely Swedish sin!)! Infrastrukturminister Åsa Torstensson vandrade med oss i tåget samt andra ”celebriteter” (som det så fint kallas)…!

Schlagerkvällen i torsdags var grym! Många artister och riktigt bra stämning! De hade dessutom fått dit artister som man tidigare tillfrågat och som nu äntligen kunde uppträda!
I urval:
Lotta Engberg, Len Ph, Hanson & Carson, Dana International, Charlotte Perrelli, Sanna Nielsen, Lili och Sussi, Ola, Tommy Nilsson, Anne-Lie Rydé, Måns Zelmerlöw, and so on…

De svenska artisterna hade klart bäst publikstöd, Lena Ph ropades in efter waterloo, man ville inte gå hem utan att få höra en låt till!
Jag som har en liten crush på söta Måns skrek som om jag varit fjorton på konsert med min första pop-idol när han dök upp på scen. Men- jag var inte ensam! Jag och en ny- vunnen vän lyckades till och med få igång ett inrop så vi fick höra ”cara mia” (hans enda låt?) en gång till!

Jag som skulle vara dukig och fixa en massa inför semestern i torsdags, aja, det blev ju inte riktigt så… Blev till att fixa det idag istället, no party for me tonight!
Åker till Bollnäs imorgon, sedan vidare till Gotland och till helgen Väddö. Blir lite kaos, men då vet man att man lever!