onsdag, juni 10, 2009

SR:s försök att såga

Lyssna här.

Borde kanske bli arg men tycker mest det är ganska roligt. Det är återigen bevisat att jag aldrig kommer att bli jante och jag misstycker faktiskt inte över att bli utmålad som dagens ”tävlingsinriktade” politiker.
Jag är inte mitt emellan lagom, och jag är så glad över det, med lite hybris kan man mer, då händer det mer!

Varför skulle man engagera sig utan ett mål? Det är klart att jag arbetar för att jag får ut något av det, för att jag tycker att det är kul att påverka, för att jag har en vision och en tro på ett bättre, rättvisare samhälle. En vision som jag vill att fler ska dela. Jag tror på min själv, men jag tror också på alla andra.
Varför skulle man skämmas över att man vill någonstans? Varför är det fult att vilja bli framgångsrik? Jag kommer aldrig skriva under på det!
Skulle jag däremot bara drivas av mig själv så skulle jag väll inte ha valt att engagera mig politiskt? Om allt handlade om att ego-boosta skulle unga förmodligen inte satsat på något där man så enkelt kan bli uthängd och ständigt kritiserad.
Politik handlar om att ha en vision för samhället, ville jag bli känd skulle jag ha anmält mig till Big Brother istället för att kämpa för det jag tycker är rätt i flera år.

Blir däremot förbannad när man till andra unga försöker sända signalen att politik är oseriöst, oviktigt och framförallt när man säger att unga politiker inte går att lita på, eller att de inte kan någonting för att de är för unga.
Då kommer jag alltid att ställa mig upp och skrika, kompetensen sitter inte i åldern!
Jag har sedan 2002 varit en del av Centerpartiets ungdomsförbund, där träffar man hela tiden fantastiskt kompetenta unga som kan om man bara ger dem chansen!
Jag vill att fler unga ska förstå att det är coolt att vilja påverka, att våga ta plats. Jag vill att de ges plats, inte för att ålderskvotera in dem utan för att de är grymt duktiga och kunniga med nytänk och idéer!
Är det då P3:s uppgift, att racka ner på ungdomars engagemang? Att öka politikerföraktet?

Nej, jag älskar det faktum att jag är ambitiös och vill någonting! Visst vill jag vara bäst, jag vill vara bäst på politik. Jag är målmedveten, målinriktad och framförallt är jag beredd att kämpa. I min värld kommer det aldrig att vara något dåligt att vara framgångsrik!

Tack för att jag aldrig presenterades för jante!