måndag, augusti 10, 2009

Men Nej, nej nej NEJ!

Men sluta vara så infernaliskt hjälplös! Det driver mig till vansinne att man inte vill ta eget ansvar.
Läser på Newsmill om att ” Socialstyrelsen bör ge riktlinjer om regler för tonåringar”.

När människor vill att staten ska uppfostra deras barn, då har vi verkligen övergått till att stöpa alla i samma mall. Jag blir bara så arg. När man inte ens kan ta ansvar för sina egna barn.
Staten måste sluta curla människor, annars kommer sådan här absurda uttalanden. Har vi helt tappat förmågan till eget ansvar, egna val, egna beslut?
Jag blir rädd, rädd för det samhälle sådana här idéer skulle kunna skapa, det är inte vackert.

Samma sak gäller ibland i kommunen, i skolan. Man vill lämpa över allt ansvar på skolan, på myndighetspersoner omkring sig. Min spontana reaktion kan då bara bli, skaffa inte barn om du inte är beredd att uppfostra dem själv.

Back to basics

Från och med nu tänker jag sluta att ha dåligt samvete när jag inte uppdaterar bloggen ordentligt, livet är för kort för för många måsten.

Är tillbaka från semestern nu, i en vecka till. Sen har jag semester IGEN, underbart. Jag och min kombo ska upptäcka världen, mer om det kommer säkert sen.

Men, först, om min sommar, som hittills har varit underbar!
Började med Almedalsveckan. Blev av politikerbloggen utnämnd till årets Upcomingstar, tack! Känns riktigt peppande!

Sedan bar det iväg till Hultsfred, fantastiskt. Cuf är och förblir Sveriges hetaste ungdomsförbund. Staten ska ge fan i mej, dig och alla andra. Varför? Därför att jag själv vet bäst om hur mitt liv ska levas.

Har också bejakat min kreativa sida. Har precis (allting är relativt) flyttat och behövde en hel del nya ”möbler” till mitt rum i vår bachelorette pad. I kreativitets och miljövännens namn har jag därför pimpat gamla möbler (läst målat om) Tydligen finns det lite konstfack i mig med, om än inte den helt urspårade samhällesdestruktiva varianten.

Pride fick även plats i min kalender. Kampanjen var: Krossa fördomarna.
Rätt och slätt: ALLA bögar gillar inte schlager, och ALLA centerpartister är inte bönder.

Av mina fem veckors semester har med andra ord 3 innefattat politisk kampanj på ett eller annat sätt, och ja, jag erkänner. Jag har en djupt avancerad affär med Centerpartiet, vi kan helt enkelt inte få nog av varandra, trots att liberati flörtat lite.
I just can´t get enough!

Over and out!
XX
/I