söndag, november 29, 2009

Maffiafasoner och populismdiagnos

Måste kommentera 2 saker:

1. Urban Outfittes visar återigen varför fackens maffiafasoner borde förvisas en gång för alla. Facket tvingar sig på ett företag och Urban Outfitters visar tydligt att det där med tvingande inte är helt populärt. Lösningen blir därför: ”Säg upp er – eller börja jobba för ett bemanningsföretag.”
Det blir kanske dyrare för Urban Outfitters men de blir flexiblare och personalen får kollektivavtal. Slutet gott allting gott, eller?

2. Köpfria dagen, mobiltelefonförbud och så vidare. Miljöpartiet trodde en stund att de fått en släng liberalism, men har nu fått diagnosen populism. Slutet gott allting gott, eller?

fredag, november 27, 2009

But for fuck sake!

Okej, jag ska uttrycka mig tydligt. Jag vill inte ha något blocköverskridande samarbete med socialdemokraterna, jag vill faktiskt inte ha något med Mona Sahlin eller den socialdemokratiska politiken att göra, alls. Det om något skulle vara kaos.
Att gör övrigt tala som att SD kommer in i riksdagen är att rulla ut röda mattan för dem och släppa in dem på banan. Rätt puckat.

torsdag, november 26, 2009

Jag har hittat hem!


Landat i Amsterdam och känner att ja, jag har nog hamnat rätt!

lördag, november 21, 2009

Fp i Stockholms stad: Det nya bondeförbundet?

Varför inte tänka nytt och framåt? Folkpartiet säger nej nej nej till Skyskrapor i city, medans vi säger JA, berika oss!

Tillsammans med Hannes Hervieu och Tobias Gillberg skriver jag idag på newsmill om att förnya Stockholms skyline. Folkpartiet, är de det nya bondepartiet?

fredag, november 20, 2009

SVT missbrukar sin ställning

Var imorse på seminariet "Missbrukar SVT sin ställning?" som arrangerades av Timbro. Eva Hamilton är onekligen slipad men jag har fortfarande inte fått svar på varför (varför?!) man köper in och sänder till exempel True Blood, Morden i Midsomer and so on när det hon vurmar för är att de ska kunna sända program som inte skulle sändas någon annanstans. Extra intressant är det när bilden målas upp av att amerikansk och engelsk tv verkar vara det största hotet mot den svenska moderna kulturen, men ändå så ger man sig in i budgivningen kring dessa program. Det känns bara lite paradoxalt...

Tydligen är också melodifestivalen det program där mest nyskapande musik presenteras. Det är det enda på tv som skapar den ”svenska populärfolkskatten av svensk musik”. Eh, va?

torsdag, november 12, 2009

Bli vegan och duscha kallt, då är du en bra miljövän!

Fredrick Federley skriver idag på newsmill om att Miljöpartiet tagit mer mark.

Jag tycker som bekant att trädkramande är betydligt mer ineffektivt än att forska fram nya lösningar på miljöproblemen.
Miljöpartiet seglar på en miljövåg, det ekologiska är trendigt och de får massor av röster bara på grund av sitt namn.
Mest intressant är att de har så många röster i Stockholms kärna, Södermalm. Så långt ifrån natur man kan komma. (no offence!) Det får en att osökt fundera på om det inte handlar om någon sorts miljökompensation. Att rösta på miljöpartiet är som att köpa en utsläppsrätt. En fin tanke men i praktiken helt verkningslöst. Missförstå mig rätt, jag tycker att handel med utsläppsrätter är en bra idé, men idag fungerar det inte optimalt.
Gräver man lite djupare så är de dessutom en miljövänster som mest kommer med späkningsförslag för att rädda klimatet. Istället för att tro på att förnyelse, forskning och nya innovationer är lösningen så är det förbud och piskor som viner. Späkning är inte riktigt min grej, jag tror på morötter, det ska vara lönsamt att vara miljövän.

Jag hoppas att vi lyckas kommunicera detta under valrörelsen, för miljöns skull.

Det nya skattesänkarpartiet!

Tomas Östros hävde för inte så länge sen ur sig det inte helt briljanta citatet: “Generella skattesänkningar är ett slöseri med gemensamma medel”.
Jag kan inte annat än få kalla kårar av ett sådant uttalande. Vad är då alla vi medborgare, livegna marionetter som ska jobba på men inte får behålla det vi tjänar in?

Centerpartiet kommer idag ut som det nya skattesänkarpartiet och föreslår ett förstärkt jobbskatteavdrag.
Jörgen Johansson, riksdagsledamot för (C) konstaterar att ”Om vi lägger ihop alla jobbskatteavdrag så får sjuksköterskor nästan 24 000 kronor mer i plånboken på ett år. Aldrig tidigare har de fått så mycket netto”

Fantastiskt!

Att människor får ett större inflytande över sina pengar är inte ”ett slöseri” det är bara rimligt. Det gör att människor går från passivitet till aktivitet. Med rätt politik kommer vi dessutom att få en allt större kaka att dela på. Och den politiken stavas skattesänkning och regelförenkling. Heja Centerpartiet!

tisdag, november 10, 2009

Att utöka sitt vokabulär med ordet källkritik.

Per Gahrton skrev igår om att Wikipedia kan innehålla fel. No shit Sherlock? Men det finns helt uppenbart fler informationskällor som kan innehålla fel, debatten om skolbokspropaganda någon? Dessutom kan man inte lita blint på att något uppslagsverk alltid är helt korrekt. Vem har kontrollerat det? Man kan inte bara utgå ifrån att det är sanning och helt ovinklat om informationen kommer ifrån till exempel Nationalencyklopedin. Det finns inget som är helt oberoende och man måste alltid vara källkritisk

Tycker det här är ett utmärkt exempel på att de röda laget alltid utgår ifrån att människor är helt puckade och inte klarar sig själva. Människor måste skyddas från det onda Wikipedia som kan innehålla fel.
Det är inte Wikipedia det är fel på, det är deras människosyn.

Jag vet att människor är smartare än så, och jag tror att Per Gahrton skulle behöva kolla upp ordet källkritik. Det kan han göra på tex, Wikipedia.

måndag, november 09, 2009

Riksdagslistan

Tobias Gillberg, vice ordförande för Stockholms CUF, skriver idag på politikerbloggen om nomineringskommitténs förslag till riksdagslista för Centerpartiet i Stockholms län och det faktum att alla under 30 år blivit nedflyttade.
Även Magnus Andersson har kommenterat.

Jag tycker personligen att det känns otroligt tråkigt att man i många andra län har lyft unga men att det motsatta sker i Stockholms län, det är inte direkt en ultimat start på valrörelsen. Jag vill att Stockholm ska leverera en spännade, nyskapande politik och då måste vi också ha unga på valbara platser på våra listor. Något annat är inte särskilt trovärdigt.

torsdag, november 05, 2009

Skäms nomineringkommittén!

Igår presenterade nomineringskommittén för Centerpartiet i Stockholms län sitt förslag till riksdagslista. En genomgående trend visar sig vara att de genomgående har petat ner unga kandidater. Det verkar som om man eftersträvar en så homogen lista som möjligt eftersom ej hellre de lite äldre kandidaterna finns representerade i särskilt stor utsträckning.
Jag tycker att det är pinsamt från nomineringskommitténs sida, att knuffa ner unga från listan trots att de får stöd i medlemskåren. Magnus Andersson kom 4:a i medlemsomröstningen men ska snällt nöja sig med en 5:e plats på riksdagslistan, jag kom på 10:e plats i medlemsomröstningen men finns i förslaget på 12:e plats och så fortsätter det listan igenom, Magnus Persson är nerflyttad, Martin Karlsson har knuffats längre ner, detsamma gäller Ronny Karlsson-Hagedorn och så vidare.
Nomineringskommittén har med andra ord konsekvent flyttat ner alla personer under 30 år.

Detta är ett slag i ansiktet på unga kandidater och jag tycker inte att det är okej någonstans.

onsdag, november 04, 2009

Hur kan man få sänkt lön om man inte har något jobb?

Det har blivit stor debatt kring Annies förslag om avstampsjobb som innebär att unga under en ettårsperiod ska kunna anställas för 2/3 av lönen.

Magnus Andersson debatterade detta imorse med Ida Gabrielsson och vänsterpartiets lösning verkar i princip vara att människor ska anställas på livsstil. För det är endast då de ska kunna skaffa lägenhet och flytta hemifrån. Det ska dessutom vara dyrare att korttidsanställa. Jag undrar hur många som vågar anställa då?

Jag har jobbat för skitlöner på caféer och även haft en sväng som eventsäljare där lönen helt baserades på prestation. Inga sälj, ingen lön. Att jag varit beredd att göra vad som krävs för att få ett jobb innebär att jag hittills sedan jag slutade skolan aldrig har varit arbetslös. All arbetslivserfarenhet är bra arbetslivserfarenhet och får man in en fot har man sedan en möjlighet att avancera! Därför blir idéer som denna guld värd för alla unga som behöver komma in på arbetsmarknaden.
Om detta har tjatats om in till döden men tål ändå att upprepas:
En fot på arbetsmarknaden är bättre än två utanför!

För övrigt, hon säger skattesänkarpolitik som om det vore något negativt?

tisdag, november 03, 2009

Ett steg framåt, två steg bakåt.

Måste säga att det är rätt tragiskt att det mesta som den rödgröna röran vill göra om de vinner valet är att ta bort alla ändringar som den borgerliga regeringen gjort och så att säga ”återgå till det normala”.

De ska återinföra fastighetsskatten, förmögenhetsskatten, ta bort jobbskatteavdraget (eller de har ju insett att människor kommer rasa utifall de tar tillbaka allt så som ett sorts ställningstagande så ska i alla fall det fjärde jobbskatteavdraget slopas för alla) skatten höjs och förnyelsen är i princip obefintlig på många områden.
Och nu ska man alltså också återinföra förbudet mot utbyggd kärnkraft. Som om fyra år inte hade hänt.

Så, var det bättre förr?
Det självklara svaret är för mig är givetvis: Nej!

Kan bara säga en sak:
Keep walking, don't look back, cause there's nothing left but the past.

Gotta love Lightning Bolt!

Nu har Usain Bolt adopterat världens snabbaste djur som ett stöd för Kenyas vildmarker.

Det framkallar givetvis vissa ”Naaaw”-effekter hos mig...

Usain Bolt to di world!

måndag, november 02, 2009

Min nya favoritlåt

Har trillat in på Pearl Jam lite sådär sent. Har till och med sett dem en gång i tyskland -07 på Hurricane festival (Galen festival, allting var märkligt och roligt...) men nu har jag gått ner mig ordentligt och den här låten ligger ständigt i min Spotify queue!

Enjoy!

Vill man förändra så räcker det inte bara med de gamla rävarna, vi behöver också lyfta fram de unga ivriga bävrarna!

Det är nomineringstider...

Jag tycker inte att man ska få ett uppdrag endast på grund av att man är ung, däremot tycker jag att det är otroligt viktigt att man vågar satsa på unga. Oftast, inte alltid men oftast, är det unga som kommer med lite vilda och omvälvande nya politiska förslag. Dessa förslag behövs, och unga samt ungdomsförbund är släggan som ser till att kämpa igenom nya idéer.
Centerpartiets ungdomsförbund är ett utomordentligt exempel på detta när man redan i förra valrörelsen drev den viktiga frågan om slopandet av LAS. Det är också CUF som har drivit den mest förståndiga linjen i FRA-debatten, om man jämför med moderpartiet.

Unga vågar ofta och ser på saker med nya nyfikna ögon. Detta behövs, inte minst i politiken, för utan nya infallsvinklingar kommer vi alltid att stå och stampa på samma ställe.
I Centerpartiet sprang vi i förra valrörelsen runt utan karta och gick tillslut vilse. Men nu har Centerpartiet sprungit runt i cirklar för länge, låt istället de unga vara kompassen, vi har gått åt rätt håll ganska länge!

Läs också:
Magnus Andersson, Stefan Mårtensson, Hanna Hallin ordförande för SLU på SvD Brännpunkt