lördag, januari 30, 2010

Stockholmscenterns slutnomineringsstämma

Det är full fart på slutnomineringsstämman. Vi är på Clarion Stockholm (Skanstull). Kom gärna hit och delta!
Följa även på twitter.
Jag rapporterar via "CSthlm".

Don´t miss out!

tisdag, januari 26, 2010

No Games

Serani spelarGöta Källare ikväll! The trio, jag elinpelin & Marie, ska dit (panikinköpte biljetter igår). Det kommer bli firece!


måndag, januari 25, 2010

Inte bara nudlar!

25 januari! Är du kung (kung, kung) i baren den här månaden?

Januari och februari är kanske inte månader då det är fullt party i plånboken. Själv har jag ju också precis gjort min första, och största, investering i och med att jag köpt mig en lägenhet.
Utöver att min ekonomi fortfarande inte riktigt blivit sig själv sedan jul och nyår tyngs därför januarilönen även av dubbelhyror. Det kommer att bli till att leva på marginalen denna månad!

Räknade på kul ut hur mycket mer jag har kvar i plånboken varje månad med jobbskatteavdraget och kan då snabbt konstatera att marginalen varit hyfsat obefintlig om vi hade haft en röd regering...

Så tack Alliansen för att jag inte bara måste äta nudlar februari ut!

Vill du veta hur mycket mer du har kvar i plånboken?
Räkna ut det själv på jobbskatteavdrag.se

söndag, januari 24, 2010

Mitt liv är inte som en pjäs av Lars Norén

Läste i sthlm city för någon dag sen om Lars Noréns nya pjäs "Om kärlek" och fick en flashback till högstadietiden när jag var helt såld på ett litet punkband, Iguana Party.
Ett band med en massa sköna låtar om tragiska öden men med smarta texter, som till exempel "Mitt liv är som en pjäs av Lars Norén". (De har såklart gått på repeat sedan dess, älskar när man kommer ihåg en gammal skatt!)

Har för övrigt, av någon anledning, fått för mig att jag faktiskt sett en Lars Norén-pjäs någon gång under gymnasiet. Var helt säker på att det var "Sju tre" men det måste jag väll ha drömt eftersom den gick runt -99 någon gång?

Han nya pjäs hade i alla fall urpremiär igår och verkar ha fått relativt ok kritik.
Tycker att jag vill se en Norén-pjäs, och eftersom jag inte kan säkerställa om jag verkligen gjort det, så blev det lite biljettbokning! Den 12 februari berikar jag mitt kulturella jag med "Om kärlek".


Och... check out Iguana Party!



Ingen officiell video men de fanns ju inte på spotify…

torsdag, januari 21, 2010

Vad är lycka för dig?



Det här är lycka för mig!

Så galet nöjd!

onsdag, januari 20, 2010

De lovar guld OCH gröna skogar!

Idag var det som bekant partiledardebatt och givetvis försöker oppositionen hävda att allt skulle bli fantastiskt om det istället var de som bestämde (såsom ju en opposition också ska göra, tänk så otroligt ointressant det hade blitt annars!)

Började dock fundera på det där med att lova guld och gröna skogar och kom då ihåg att Miljöpartiet faktiskt haft en valkampanj på temat! Googlade såklart begreppet och fann att valparollen varit ”Vi lovar inte guld, men gröna skogar”.
Nämen! Sedan de nu gjort gemensam sak med sossarna och vänstern är det dock nya puckar! Efter att ha slagit sina ”kloka” huvuden ihop kan de nu lova BÅDE guld OCH gröna skogar!

Vilken superdeal!

Exakt hur det här ska gå till är de inte helt överens om i oppositionen, men det är ju en annan sak.

Om det nu inte var så att det som låter för bra för att vara sant…

tisdag, januari 19, 2010

Jocke T

For real - I suck! Hur kan jag vara så senil att jag missar att boka ståplats till thåström och sedan är så seg i min ångest över sittplats att biljetterna hinner ta slut? Det här händer inte.
Jag SKA gå på thåström.

Aja baja Falkvinge!

Ibland blir det inte helt rätt kanske man kan säga. Läser på SvD om att Piratpartiets medlemsomröstning inte verkar ha gått helt rätt till. Den som byggde omröstningssystemet är ingen mindre än partiledaren Rick Falkvinge själv. Denne har sedan haft möjlighet att moderera och kontrollera resultatet innan medlemsomröstningens slut. Att en av kandidaterna har möjlighet att kontrollera resultatet är i sig olämpligt. Det finns dessutom spekulationer om att så faktiskt skett och att Falkvinge sedan kontaktat några av kandidaterna rörande deras placering.
Jag lägger ingen värdering kring riktigheten i det påståendet för att det är i sig inte det som är mest relevant. Det är att han, och en annan kandidat, haft möjlighet att avlyssna, förlåt, kontrollera resultatet innan det blivit offentligt för övriga kandidater.

Gissar att det hela beror på en kunskapsmiss men det är ändå ganska ironiskt att ett parti vars hela grundvalar bygger på integritet begår gör en sådan miss internt.

Ska man inte leva som man lär?

Det "barnförbjudna" sångnumret är så galet mycket oberoende television!

Igår blev jag bara lite förvånad men nu jag irriterad på riktigt. Hur, hur, hur kan svt och Eva Hamilton motivera att min tv-avgift ska gå till att betala för att visa lättklädda flickor hälla vatten över varandra i tv? Eftersom någon redan har bestämt att ”konst” tydligen inte handlar om ”kommersiell” musik så kan de ju glömma att försöka motivera det med att det var en konstyttring.

När svt visar ”nakenhet” så är det tydligen helt ok men diverse strippklubbar bojkottas och blir beskyllda för kvinnoförnedring och så vidare.
Tycker som bekant att det där med att betala för lite nakenhet är helt ok men de verkar ha missförstått rätt saftigt om de trodde att det var via tv-aviften transaktionerna skulle genomföras. Frågan om osund konkurrens ska vi i sådant fall inte ens gå in på.

Jag blir tackad fram och tillbaka för att jag hjälper till att bidra till public service och det här miraklet som kallas för ”oberoende television”. Är dock ganska övertygad att detta inte faller in under svts ”uppdrag”. Jag vill ha mina pengar tillbaka.

måndag, januari 18, 2010

Nykär i Plan Three!

Alltid kul att se när band man följt lyckas slå! Här följer nu en liten berättelse om ett bands väg till debutalbumet, sett ur en nyfrälsts ögon...

För några år sedan var vi på finalen till Bryggeriet live, en musiktävling där osignade band tävlar om lite cash (and of course ära och berömmelse). Vi var där för att se Ruh, bästa kompisens kusins band. Ruh vann tävlingen, har nu gett ut två skivor and so on.
Men, med i finalen var också ett annat band, Plan Three.
Trots att det inte är ofta man faller handlöst för ett band första gången man ser dem så var det här love at first sight! Att en liten spiderman-figur petats in i basen kan kanske ha något med det hela att göra... (Okej, off track, vidare i min lilla story...)
Det här var som sagt för några år sedan och sedan dess har de kört på med spelningar och lyckats spelas en del på radio, framförallt på bandit. (gissar att det underlättar att en av bandmedlemmarna är radiopratare..)
Runt 2006-2007 var jag lite härligt tonårsförälskad i det där bandet men när soundet sedan ändrades till att bli lite light ”bandit”-ifierat så tog romansen slut. (No offence, gillar Bandit men deras lite mer unika sound var så mycket bättre)

Såg nu att de medverkat på tv4:as nyhetsmorgon med låten ”Brush it off”, en låt som låg på deras första demo! (noterar dock att texten är lite ändrad...) På deras debutskiva har de dessutom plockat in ”Be still my heart” och ”Subrosa” som båda är helt fantastiska. Saknar ”You should be bothered” men tror nog att det åter finns hopp för detta musikförhållande!

lördag, januari 16, 2010

Gerillamarknadsföring


Jonas Pettersson pratar kampanj out of the box på Stockholmscenterns kurs för certifierade valarbetare. Runt 50 grymma deltagare finns på plats! Stockholmscentern- we rock!

torsdag, januari 14, 2010

Oproffsigt ekot!

Igår rapporterade Ekot om att Maud Olofsson skulle ha tackat nej till Lena Ek som ny EU-kommissionär. Ekot rapporterade även att detta skulle ha berott på missunnsamhet från Maud:s sida.
Uppgifterna dementerades sedan givetvis, inte bara av Maud själv utan också av både Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund.

En oproffsig rapportering från Ekot, där de uppenbart varken kontrollerat källa eller dessas eventuella agenda. Dålig journalistik som skadar Ekots trovärdighet.

onsdag, januari 13, 2010

Bemanningsföretag, bemanningsföretag…

Facket förklarar krig mot dem men verkar inte förstå att bemanningsföretagen inte hade funnits om det inte var så att vi nu hade haft en fackmaffia och den där lilla gulliga lagen som kallas för ”Lagen om anställningsskydd”.

Att företagen hellre anlitar ett bemanningsföretag där kostnaden för att hyra in en person är dyr borde ju få folk att fundera lite. Företagen har uppenbarligen så stora problem att de är beredda att betala dyrt för att anställa utan för hög risk. En överlevnadsinstinkt kanske? Ändå så kramas LAS om djupt och innerligt och man vägrar inse att det finns ett stort problem.

Läser på DN om en ung tjej som jobbar på ett bemanningsföretag. På frågan om det är stressande att inte vara fast anställd på ett företag svarar hon så här:
-Det är inte bara arbetsgivaren som har lättare att byta ut mig, jag själv har också lättare att byta jobb. Det tror jag alla tjänar på. Varför hålla fast vid varandra om vi inte är nöjda?

LAS skyddar kanske anställda men sparkar på arbetssökande.
Svensk arbetsmarkand är sjuk och bland annat LO vägrar se att framtiden inte finns i en cementerad arbetsmarknad utan i en flexibel. Där det visserligen kan vara lättare att bli avskedad men där det då inte är ett problem att hitta ett nytt jobb.

Läs även Magnus Andersson, Annie Johansson, Edvin Alam

LO – ondskans furste, håller sig inte med pigor utan med slavar

Hittade på Magnus Anderssons blogg en länk till LO:s äcklande utnyttjande av arbetslösa.
Det är en gammal artikel men måste ändå ställa frågan:
Det är okej att utnyttja arbetslösa och tvinga dem att arbeta gratis för fackpamparna, men det är inte okej med ”pigjobb” (ROT/RUT-avdrag) där man får betalt?
Det är okej att vara slav men inte piga?

tisdag, januari 12, 2010

Tv-feber!

Public service skepsisen till trots, lyckades av en slump igår på SVT1 se första (fristående) delen av ”Molinska skrönor” med namnet ”Tv-feber” och det var länge sedan jag skrattade så mycket. Helt underbart! Ska verkligen försöka se även övriga avsnitt.

För er som missade avsnittet igår så finns det på svt play här. (och ja, svt får ett rätt för tillgänglighet.)


Have fun!

onsdag, januari 06, 2010

Det blir inte mer ”bullseye” om vi hyr in ett gäng proffsiga vargtorpeder!

Vargjakten upprör många känslor och jag tycker debatten gått lite överstyr. Det blir för mycket känsloargument och för lite saklighet.

Jag svarar idag på Maria Ferms artikel på politikerbloggen. Gå in och läs!

"Det är tråkigt att Ferm med flera försöker måla upp en bild av att det är ett gäng skjutglada jeppar som sprungit runt och avfyrat skott helt okontrollerat. Jägare är inte onda människor som är mer okontrollerade än andra och för att få jaga krävs också en jaktlicens, på samma sätt som att man måste ha körkort för att få köra en bil."


tisdag, januari 05, 2010

Men flytta till landet då.

Det är lätt att tycka när man inte själv drabbas. De flesta som jag hört debattera mot vargjakten är i första hand de som aldrig kommit i närheten av en varg (nej, på zoo eller skansen räknas inte). Man hör romantiska historier om detta fantastiska djur och tycker att det är hemskt att de ska skjutas. Det man inte verkat inse är att det största hotet mot vargen inte är vargjakten utan inavel och såklart SGT (skjut, gräv, tig, aka tjuvjakt).

Jag är definitivt ingen expert på vargområdet. Tycker däremot att det är konstigt att det inte ses som något otroligt positivt att man faktiskt lyssnat på de som bor i områdena där det finns varg när man tog beslutet om licensjakt. Jag gillar köksbordsdemokrati och tycker det är självklart att man måste lyssna på dem som beskriver ett problem istället för att vara populistiskt och bara gå efter storstadsopinionen, när det faktiskt för oss som bor i storstäder kvittar hur många vargar det finns.

Sanna Rayman har skrivit en, som alltid, fenomenal ledare på ämnet. (där hon även tar upp det faktum att de som inte vill bo i en storstad inte borde bo i en storstad och vice versa)

"Samtidigt bråkar politikerna för fullt i Stockholms stadshus om skyskrapornas vara eller icke vara. Och när vi är klara med det grälet kanske vi tar ett varv om biltrafik eller bullernivåer.

Ibland undrar jag om vi inte bara borde byta plats. Ni stadsbor som älskar vargar, hatar bilar och längtar efter tysta vidder, vad sägs om att bygga bo där önskemålen uppfylls – på landet? Och ni glesbygdsbor som kräver åtgärder för att slippa alltifrån myggor till vargar i närmiljön. Har ni övervägt tätorten?"


Läs även Magnus Andersson på newsmill, Johan Kling på politikerbloggen, Per Ankersjö, Jonas Pettersson

lördag, januari 02, 2010

Så grymt pördigt Ulf!

Hur "pördigt" är inte det här?! Jag dör, humor på hög nivå. Tack ica!