onsdag, april 28, 2010

Boys boys boys!

Som Elin sa: Han är så snygg att man rodnar.
Jag åker numera tunnelbana oftare än jag behöver...

lördag, april 24, 2010

Nephew Kägelbanan

Eftersom jag för en gång skull tog lite bilder under spelningen så...
Presenting: Lite pics från Nephews spelning på Kägelbanan 2010-04-22!




Kvalitén är kanske inte den bästa, men, bilder!

fredag, april 23, 2010

Ett otroligt ostrukturerat inlägg

Damed, Nephew är ju som en drog, beroendeframkallande! (och innan någon stormar med att det där inte är ett helt PK uttalande så vill jag bara påminna alla om att socker också är en drog om man nu ska vara övernitiskt. Och det ska man ju inte vara… För övrigt helt sjukt att jag överhuvudtaget funderar på om någon kan feltolka, schysst stigmatisering kring den frågan.)

Haha, nej förlåt, det här skulle ju inte alls vara ett politiskt inlägg utan helt ett litet utlopp för min eufori efter gårkvällen! Men det är väll helt okej att passa på att liberalisera lite mellan raderna?

Off track! Tillbaka till ämnet. Camilla kom ner till Stockholm tillsammans med Majken för att gå på Nephew, Kägelbanan, igår. Vi fick också sällskap av senaste tillskottet Josefine (som inte behövde åka riktigt lika långt eftersom hon ju också bor i Stockholm, ny konsertkompis ftw!)
Som vanligt helt underbar kväll! Galen kontrast, i Århus var det lång kö flera timmar innan spelningen och på Kägelbanan, nåja, vi kanske kan stanna vid att det inte direkt behövdes vässas några armbågar.
Men, vi jobbar hårt för att spread the love! Så... starta spotify och lyssna på deras platta!

måndag, april 19, 2010

Love Lifehouse

Är i något sorts brooding music mode just nu och Lifehouse går på repeat. (Kan ha något att göra med att jag hemma återupptäckt det här med cd-skivor)

Check them out!

söndag, april 11, 2010

Kroppsbilder

Jag gillar den här idén. Verkligen gillar!




Vi har i CUF-sammanhang diskuterat huruvida retuscherade bilder ska märkas eller inte. Jag är inte en big fan of märkning, jag tror inte direkt att det ger resultatet man eftersträvar (dvs att man ska inse att modellen inte ser ut ”sådär” egentligen.)

Jag ogillar, delvis för att det är svårt att dra gränsen för vad som är retuschering.
Börjar det vid smink, ljussättning eller när du har petat i bilden digitalt? Alla tre påverkar naturligtvis slutprodukten.

Att märka bilder med ”oretuscherad” tror jag inte heller på. Stämpeln ”oretuscherad” på en bild där en person/modell är anlitad (som förmodligen är snyggare än average joe både med och utan retusch) gör nog ingen direkt lyckligare.

Idén med sidan ”kroppsbilder” däremot, att visa upp everyday people, är klockren!


Love yourself, med eller utan retuschering!

Depeche Mode covers, part 3. I Feel You

Placebo


Depeche Mode



Which one is you´re favourite?

tisdag, april 06, 2010

Abir

Att vara medlem i Centerpartiet har för mig bland annat inneburit att jag träffat många otroligt intressanta personer med gripande, annorlunda och spännande berättelser.

Abir Al-Sahlani är en av dessa otroligt spännande personer. (Jag och Stina Bengtsson försöker få henne att skriva en biografi, och haha, nu har ännu ett påtryckningsmedel använts! ;) )

Jag vill verkligen rekommendera hennes artikel på Aftonbladet idag.

Tipsar även om att hon imorgon talar om valet i Irak på Stockholmscenterns politikpub. Den drar igång kl 18.30 på Stora Nygatan 4.

Depeche Mode covers, part 2. Stripped

Rammstein


Shiny Toy Guns


Depeche Mode


Varierad videokvalitet.
Check it out on spotify instead!

Rammstein
Shiny Toy Guns
Depeche Mode

Jag älskar Shiny Toy Guns!

Galet snygg video

av Bruce Weber.

lördag, april 03, 2010

Depeche Mode covers, part 1. The cover, the classic, or both?

Let´s play Master and Servant






Klippet från youtube är enligt uppgift från en demo.
Notera att Martin Gore är med på Nouvelle Vagues version...

Depeche Mode
Nouvelle Vague

torsdag, april 01, 2010

Varför: herr- och damfotboll? Varför inte bara: fotboll?

Vill rekommendera Lila Ericssons inlägg om skillnaden mellan herr- och damfotboll på jämställd.se

Du kanske trodde att orsaken till att herrfotboll är så mycket mer spännande att se beror på att killar har en förprogrammerad vinnarskalle. Att det liksom sitter i generna?
Tänk om!
De är visserligen förprogrammerade, men inte från födseln utan från fotbollsklubbarna som redan i sina policydokument gör skillnad på pojkar och flickors spelande.

Kanske är det därför herrallsvenskan får hela Sverige att stanna men att damallsvenskan inte genererar något direkt större intresse.

Hammarby F97 (flickor -97) är ett lag som vinner, MYCKET. Det får mig att undra över vad poängen med skilda policydokument är? Varför skilja på herr- och dam? Varför inte bara ha en allsvenska?