torsdag, juli 08, 2010

Bättre sent än aldrig @ Almedalen

Äntligen ett litet blogginlägg!

Har haft världens bästa semester och varit galet offline. Först gick resan till Strömstad, därefter Rosenbergsfestivalen och tillslut fantastiska Roskilde.
Timmarna efter att jag anlänt från Roskilde så gick båten till Almedalen och efter ett par härliga dagar här kan jag nog konstatera vilket seminarie som varit årets höjdpunkt:
Wetterstrand vs Norberg hos Neo.

En otroligt intressant och smart debatt.
Maria Wetterstrand är duktig, karismatisk men beredd att kompromissa bort det mesta över någon sorts felaktig miljörädsla.

Jag tror att framtiden bär med sig gott och det mesta pekar på att globalisering och utveckling är rätt väg att gå medans de endast gröna vill överreglera vår konsumtion och våra transporter.

Tydligt blev det i exemplet rörande sockerskatt som de nu förespråkar.
Där Maria Wetterstrand talar om "Vad man väljer att lägga skatter på" (läs: vad man som politiker väljer att lägga sig i) och svävade ut i något om att storföretagen lägger för mycket socker i vår mat och detta måste man ju göra något åt. (för vad människor ska äta kan man ju inte avgöra själv)

De är miljömuppar i snyggare förpackning, men förbuden finns kvar. Och Maria, man kan inte kalla sig liberal bara när det passar.
Det är inte bara viktigt att man tycker en sak, utan också varför.

1 kommentar:

Nils sa...

Håller med om att seminariet var en av årets höjdpunkter!

Det var väldigt intressant att se Wetterstrand stå och instämma med Norberg när han så underbart beskrev liberalismen och samtidigt ha i åtanke att hon samarbetar med (V).
"Vi är inga socialister", så lät det.