onsdag, maj 13, 2009

Partiet drar i handbromsen.

Mycket kunde man ha varit vassare i, LAS, Public Service.

Annat tycker jag att man skulle ha röstat för, EMU, Plattskatt, antalsneutral äktenskapslagstiftning, att inte som parti ställa upp i Kyrkovalet och såklart INTEGRITETEN.

Jag är ledsen, besviken och rent utsagt förbannad för att man inte kunde erkänna att det där med FRA kanske inte var kanon. Att vi som ska vara ett öppet och liberalt inte kunde ta ställning FÖR integriteten.

Vi slogs för en annan skrivelse än den som nu röstades igenom;
”Efter omfattande debatt nåddes slutligen en lösning som vi anser vara acceptabel ur såväl integritets- som säkerhetssynpunkt."

Vart är den acceptabel? Show me! Det är inte okej, det är ett hån mot oss alla som har kämpat i denna fråga.

Det mest osmidiga var att redan innan debatten börjat, dra streck och försöka begränsa talartiden till 30 sekunder. Det är fan inte okej! (Som jag också ställde mig och skrek över hela stämmolokalen, ibland är det bra att vara impulsiv…) Efter kraftiga protester så förlängde man tiden till 1 minut.
Man försökte lägga locket på men vi kokade över.

Jag vet inte mer vad jag ska säga. En besvikelse.


Det som inte var en besvikelse var alla fantastiska CUF:are på plats. När partiet försöker backa in i framtiden med skygglappar på så drar Cuf:arna fram som ett höghastighetståg! Kärlek och respekt till alla dem!


För att framhäva Stockholms CUF kan jag även meddela att Petra Björk, Simon Palme och jag alla hade mediatäckning.

Petra finns på tv4:a, sr och dn.se, Simon i Aftonbladet och jag pratar EMU på svt och citeras på dn.se


Länkar:
Simon, Aftonbladet
Jag pratar EMU, 10-11 min in i rapport
FRA-debatt
Petra, SR
TV4:a klippet hittar jag inte, and now, I surrender!

2 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Vi kämpade i alla fall, även om resultatet inte blev riktigt som vi ville:

Nu ger Centerpartiets talespersoner upp, en efter enJag antar att du inte hörde Hanna i lördagsekot heller? CUF:are, om än inte från Stockholm.

Här kan du lyssna på henne:
Bitter förlust, men blåslampan är på partiledningenHa det bra så länge Ingrid!

B-O Gavne, Vasteras sa...

-HUR, ÖVERHUVUDTAGET LITA PÅ en stockholmscenterindivid, som likt Adolf Hitler.
Ni vet som skilde på oss människor, arier och andra individer. Detta som sedan utvecklades ända till gaskamrarna.
Stockholmscentern skiljer på -de fina- stadsboende människorna och -de skitiga, bön´erna- landsbygdsboende. Med att benämna Stockholms kommun, alltså Stockholms lokala politiska samhällsgemenskap av invånarna i Stockholm, för Stockholms ”stad”. Till att vi svenska folk ju har kommit överens om, lagstadgat, att alla våra kommuner Sverige runt benämns just "kommun". Att vi vill ytterligare hävda demokratin. Med att man ju inte kan benämna landsbygd för stad.

–Visst finns också Stockholms ”stad”. Med sina gator, höga hus och dålig luft. Där kommunen är alltså samhället av invånarna runt Kornhamnstorg.
Och jag påstår absolut inte att denna kommunreformen från 1969, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag idag skäl för att, kanske den bör revideras, något. Med att vi svenska folk diskuterar saken och röstar. –Men inte att en revidering skall köras med våld och terror, som några, också Stockholm pysslar med.