torsdag, juli 16, 2009

Hultsfred 2009

Premiär för CUF på Hultsfred! I år är CUF ute på festivalturné, kampanjen kallas ”Ge fan i mej!” och syftar till att staten ska sluta curla oss och ständigt lägga sig i våra liv.
Den gick hem och vi hade en grym vecka på Hultsfred!

As you all know är jag lite lagom music junky…

I urval:

The Killers
Såg dem på Roskilde för något år sen och blev besviken. Det behövde jag inte bli den här gången! Märkligaste var dock att de som extra extranummer körde ”Human” en gång till. Har aldrig varit med om att det hänt förut, samma låt två gånger. Jo, vänta, en gång. Pride, Måns Zelmerlöv, Cara Mia. (you get where i'm going with this?) Slutsats: Inte coolt, I övrigt; Grymt!

The Sounds
Maja är hetast! Fierce spelning och Maja Ivarsson är sex on legs och så kaxig! Man kan inte, inte älska det! Spelningen var awsome, känsla, kärlek, attityd och de gav allt!

Timbuktu
Härlig avslutning på kvällen. Måste dock säga en sak, Alliansen lyssnar visst på hiphop, men jag håller ändå inte med vänstern…

SMK
De är galna, och så klockrena.

Thåström
Första gången jag sett Thåström och kan bara beskriva det med ett ord: Mäktigt.
Spelningen var märklig men det var Thåström, och Thåström är Musikgud. Att höra Var é Vargen, Die Mauer, Fanfanfan live var obeskrivligt.

Mando Diao
Är alltid bra. Var inte den bästa de gjort, men klart godkänt. Känns som om de inte riktigt ger allt? De musikaliskt överlägsna, men jag skulle vilja ha lite mer närvaro, det räcker inte längre med att bara gå upp på scenen för att äga den.

Kings of Leon
Ljudet var inte helt bra i början men sedan levererade de en grym show. Sex on Fire, Closer och såklart Use Somebody var såklart kul att se live.

Franz Ferdinand
Äntligen! Har försökt se dem flera gånger men inte lyckats! Är klart nöjd.

Regina Spektor
Scennärvaro, utstrålning. Det blir enkelt men ändå stort och vackert. Hon bakom sin blanka flygel, i övrigt ganska avskalat. Det framförs bra så, i all sin enkelhet.


Känner att jag var en väldigt snäll musikrecensent nu. Hela veckan var trevlig, gissar att det rubbs off på mitt kritiska sinne.
Lyckades lirka oss in backstage också, lite kul! (Även om jag gissar att det är mest till för att de som jobbar där ska känna sig lite floffiga. Well, it works!)

Inga kommentarer: