onsdag, juni 10, 2009

SR:s försök att såga

Lyssna här.

Borde kanske bli arg men tycker mest det är ganska roligt. Det är återigen bevisat att jag aldrig kommer att bli jante och jag misstycker faktiskt inte över att bli utmålad som dagens ”tävlingsinriktade” politiker.
Jag är inte mitt emellan lagom, och jag är så glad över det, med lite hybris kan man mer, då händer det mer!

Varför skulle man engagera sig utan ett mål? Det är klart att jag arbetar för att jag får ut något av det, för att jag tycker att det är kul att påverka, för att jag har en vision och en tro på ett bättre, rättvisare samhälle. En vision som jag vill att fler ska dela. Jag tror på min själv, men jag tror också på alla andra.
Varför skulle man skämmas över att man vill någonstans? Varför är det fult att vilja bli framgångsrik? Jag kommer aldrig skriva under på det!
Skulle jag däremot bara drivas av mig själv så skulle jag väll inte ha valt att engagera mig politiskt? Om allt handlade om att ego-boosta skulle unga förmodligen inte satsat på något där man så enkelt kan bli uthängd och ständigt kritiserad.
Politik handlar om att ha en vision för samhället, ville jag bli känd skulle jag ha anmält mig till Big Brother istället för att kämpa för det jag tycker är rätt i flera år.

Blir däremot förbannad när man till andra unga försöker sända signalen att politik är oseriöst, oviktigt och framförallt när man säger att unga politiker inte går att lita på, eller att de inte kan någonting för att de är för unga.
Då kommer jag alltid att ställa mig upp och skrika, kompetensen sitter inte i åldern!
Jag har sedan 2002 varit en del av Centerpartiets ungdomsförbund, där träffar man hela tiden fantastiskt kompetenta unga som kan om man bara ger dem chansen!
Jag vill att fler unga ska förstå att det är coolt att vilja påverka, att våga ta plats. Jag vill att de ges plats, inte för att ålderskvotera in dem utan för att de är grymt duktiga och kunniga med nytänk och idéer!
Är det då P3:s uppgift, att racka ner på ungdomars engagemang? Att öka politikerföraktet?

Nej, jag älskar det faktum att jag är ambitiös och vill någonting! Visst vill jag vara bäst, jag vill vara bäst på politik. Jag är målmedveten, målinriktad och framförallt är jag beredd att kämpa. I min värld kommer det aldrig att vara något dåligt att vara framgångsrik!

Tack för att jag aldrig presenterades för jante!5 kommentarer:

Henrik sa...

Hejsan Ingrid. Jag var tvungen att googla dig efter att ha hört inslaget i P3s Verkligheten.

Du anser dig själv vara en god lyssnare, men ger dig samtidigt inte för än du fått din vilja igenom. Två, för mig, motpoler till varandra.

Jag ser heller inget problem med att vara tävlingsinriktad, men samtidigt måste man ha empati och kunna lyssna till andras åsikter.

Det är ingen tävling om att komma till Bryssel - det är inget pris som man vinner. Och efter att ha hört det korta inslaget blev jag ännu mer övertygad om att åldern (tyvärr) har betydelse.

Ps. Din reklam som du delade ut i brevlådorna - är - reklam. Inte samhällsinformation. Hur gärna du än vrider på det. Reklam handlar om att marknadsföra något för ett visst syfte. I ditt fall, att komma till Bryssel. Ds

Ingrid sa...

Hej Henrik!

Tråkigt att du verkar ha fått den bilden.

Att jag skulle sakna empati tycker jag är ett ganska elakt och framförallt väldigt ogrundat påstående, särskilt som du verkar ha basera det på ett kort radioprogram som en journalist klippt ihop.
Att brinna för något och vara framåt behöver inte betyda att man saknar empati, det är precis som att påstå att alla framgångsrika människor är onda.

Att jag engagerar mig i CUF handlar lika mycket om att jag tycker det är roligt att föra fram nya duktiga förmågor som jag tycker det är roligt att diskutera nya intressanta frågor och frågeställningar. Jag kan försäkra dig om att jag lyssnar noga till andras resonemang och fler än en gång har ändrat åsikt utifall argumenten är tillräckligt vassa och underbyggda.

Givetvis är det inget pris man vinner, det är något man förtjänar, precis som man förtjänar ett förtroende. Genom att slita hårt och driva en intressant politik. Jag äter, dricker och andas politik och kämpar för de frågor jag tycker är viktiga. Man får ingenting gratis, man får ingenting utan motprestation. Min kandidatur var inte en lott som kanske kunde ta mig till Bryssel, det var en chans för mig att visa att jag platsar där och har något nytt att tillföra.

För att avsluta: Samhällsinformation är bland annat information från politiska partier.

Ingrid Gustafsson sa...

Stå på dig Ingrid! Du är så cool. Diggar din inställning. Den är så härlig å uppfräschande. Jag är helt säker på att det kommer bli nåt bra av dig och att du kommer påverka människor.

Å du Henrik.... Det märks att du inte känner Ingrid. Hon är visserligen ung å kaxig. Men vem har sagt att det är något ont å dåligt. Hon är ung på ett härligt sätt, kaxig på ett snällt, empatiskt sätt. Hon lyssnar verkligen, men om hon anser att det är fel. Så säger hon vad hon tycker. Men skulle man mot bevisa henne, så säger hon också "jag hade fel".
Hon är en klok å härlig person som alltid får andra glada.
Hon är mycket kompetent.
Hon kan, hon vill och hon gör det...

Ingrid Gustafsson sa...

Ps. Den näst sissta Ingrid å nu... är inte Ingrid.L untan Ingrid.G. Vill bara att ni ska veta att vi ät två... hehe...
Ds.

Ingrid sa...

Tack Ingrid G! Känns härligt att få lite mer support! Det är ju löjligt att man ska behöva försvara sin drivkraft. Den typiska "tro inte att du är något" mentaliteten. Jag tror alla är mer än vad jante-Sverige tillåter oss att vara. Vi bygger inte ett företagsamt, frodigt samhälle genom att vara blygsamma utan genom att ha en tydlig målbild. Genom att ha fokus och våga prova, att våga tro på vår egen förmåga, och givetvis, genom att jobba hårt.