onsdag, oktober 04, 2006

Alla kan inte vinna - deal with it!

Vi vann, inte på grund av utklädda lingon, utan för att vi hade en bättre politik än s, v och mp. Så enkelt är det.

Nu har jag tröttnat på det här. Det är tragiskt att vissa (läs: hela socialdemokratin med sin sidekick den rödgröna-röran) försöker döma ut Alliansen redan innan den fått en chans att visa vad den går för. Det fördomsfullt och tråkigt att de gnäller så hysteriskt mycket.

De vann inte och borde kanske dra slutsatsen att de helt enkelt hade en sämre politik i det här valet. Deras prioriteringar borde därför, enligt mig, vara att ta itu med det och förbättra sin politik, istället för som nu, vara dåliga förlorare och bara gnälla över hur dåligt allting är/kommer att bli.
Jag hittade en ny blogg ”maktskifte2010” där de har en liten historia om blåbär förklädda till lingon. Det är en berättelse om hur de lömska blåbären klätt ut sig till lingon för att vinna valet men att deras egentliga mål är att förgöra arbetarklassen.
Känns det värdigt att försöka få det att verka som att enda orsaken till att Alliansen vann skulle vara att de var förklädda till lingon, förklädda till sossar? Det är tragiskt att de försöker få det att framstå som att det bara är med socialdemokratins olika budskap man kan vinna ett val, att de påstår att alliansen skulle ha lurat väljarna och att den enda orsaken till att de vann skulle vara att de klätt ut sig till ”lingon”. Det värsta med det är dock inte att de rakt ut ljuger om alliansens politik (något som för övrigt varit väldigt populärt under bla skoldebatter). Nej, det värsta är att de i och med det påståendet dumförklarar alla väljare och säger att de är korkade, naiva och lättledda som blivit lurade av alliansens påstådda ”röda kostymer”.
Det ironiska i det är ju dock att ur deras synpunkt så skulle vi då alltså vara bättre socialister än dem eftersom att det var vi som vann. Snopet för dem som är övertygade om att vi skulle vara förklädda lingon…

En annan sak som också gör mig grymt irriterad är att de rödgröna påstår att Alliansen har en politik bara för några. De som bara har en politik bara för några är väll ändå vänsterpartiet? Alliansen föraktar inte låginkomsttagare, men vänsterpartiet verkar hysa ett brinnande hat för höginkomsttagare. Den slutsatsen har i alla fall jag dragit under de debatter jag varit ute på inför valet och de politikerutfrågningar och annat jag sett.

Som jag skrev på maktskifte 2010: (~)
Varför utgå ifrån att Alliansen inte skulle kunna styra Sverige på ett bra sätt? Varför ha så förutfattade meningar? Vi har knappt ens bytt statsminister än och redan har ni börjat klaga. Ge oss en chans, precis som vi gav er en. Nu är det vår tur att visa vad vi går för!

Läs hela historien om de förklädda blåbären på Maktskifte2010.

1 kommentar:

beckman sa...

Kunde inte sagt det bättre själv! Jag blir imponerad av att du gör precis det som jag hela tiden tänker göra men aldrig orkar med - nämligen att skriva politiskt på bloggen och att inte bara bli arg utan faktiskt formulera det (och rätt så underhållande också). Älskar din nya blogg och ska bli så kul att terra dig. He he... Du får göra om länkningen till min också...Kram!