söndag, oktober 01, 2006

Spänning på jobbet…

I torsdags så startade nått tv-spels jippo i centrumet där jag jobbar. Det är alltid kul med omväxling, särskilt när det kommer lite nytt folk, i det här fallet tre killar… Så, de senaste fyra dagarna har jag och tjejen i butiken bredvid ägnat åt att spana på sötnosarna… Klart kul att kunna underhålla sig lite i den trista vardagen, och, det skadade ju inte att de var väldigt trevliga också... ;P
Att jobba hela helgen hindrade dock inte lite party party i lördags. Var rätt seg idag men vi fick våra Lennart:s så det var det värt! ;)



Socialdemokraterna hävdar ju lite lätt att Sverige och jorden kommer gå under nu när vi har en borgerlig regering. Realistisk inställning? Njae, mest tragisk kan jag tycka...

Vad är det som får vuxna människor att reagera som om en närstående dött, när deras parti förlorat ett val? När några detaljer i fyra år kommer att bestämmas av folk som tillhör andra partier?

---

Det är inte rimligt att sörja en valförlust i en lugn, stabil, normal demokrati på samma sätt som man sörjer en avliden familjemedlem. Det är direkt obehagligt. Om något gör mig rädd i detta val så är det just detta bölande. För tanken är svår att undvika: så här reagerar bara människor som önskar att de levde i en enpartistat.

Skrivet av Johan Hakelius, läs hela kolumnen här.

Inga kommentarer: