onsdag, november 04, 2009

Hur kan man få sänkt lön om man inte har något jobb?

Det har blivit stor debatt kring Annies förslag om avstampsjobb som innebär att unga under en ettårsperiod ska kunna anställas för 2/3 av lönen.

Magnus Andersson debatterade detta imorse med Ida Gabrielsson och vänsterpartiets lösning verkar i princip vara att människor ska anställas på livsstil. För det är endast då de ska kunna skaffa lägenhet och flytta hemifrån. Det ska dessutom vara dyrare att korttidsanställa. Jag undrar hur många som vågar anställa då?

Jag har jobbat för skitlöner på caféer och även haft en sväng som eventsäljare där lönen helt baserades på prestation. Inga sälj, ingen lön. Att jag varit beredd att göra vad som krävs för att få ett jobb innebär att jag hittills sedan jag slutade skolan aldrig har varit arbetslös. All arbetslivserfarenhet är bra arbetslivserfarenhet och får man in en fot har man sedan en möjlighet att avancera! Därför blir idéer som denna guld värd för alla unga som behöver komma in på arbetsmarknaden.
Om detta har tjatats om in till döden men tål ändå att upprepas:
En fot på arbetsmarknaden är bättre än två utanför!

För övrigt, hon säger skattesänkarpolitik som om det vore något negativt?

3 kommentarer:

Alexander T. Woodhouse sa...

Väldigt bra skrivet, Ingrid! Inte nog med att det är en lönehöjning, det är dessutom den högsta lönehöjningen världen skådat. Lönen höjs ju med oändligt många procent när de går från noll till något! ;-)

Ingrid sa...

Tack Alexander! Alltid kul att få positiv respons. Det är så intressant att höra (V)argument som till stor del går ut på att man ska serveras ett jobb. Kommer ihåg en kampanj som några körde i sommar som löd "Ge mig ett jobb". Vadå "GE MIG"?!

Anonym sa...

Skitlön på café. Jg tror jag vet vilket café du menar! ;)
Puss från Rymdapan!