måndag, november 02, 2009

Vill man förändra så räcker det inte bara med de gamla rävarna, vi behöver också lyfta fram de unga ivriga bävrarna!

Det är nomineringstider...

Jag tycker inte att man ska få ett uppdrag endast på grund av att man är ung, däremot tycker jag att det är otroligt viktigt att man vågar satsa på unga. Oftast, inte alltid men oftast, är det unga som kommer med lite vilda och omvälvande nya politiska förslag. Dessa förslag behövs, och unga samt ungdomsförbund är släggan som ser till att kämpa igenom nya idéer.
Centerpartiets ungdomsförbund är ett utomordentligt exempel på detta när man redan i förra valrörelsen drev den viktiga frågan om slopandet av LAS. Det är också CUF som har drivit den mest förståndiga linjen i FRA-debatten, om man jämför med moderpartiet.

Unga vågar ofta och ser på saker med nya nyfikna ögon. Detta behövs, inte minst i politiken, för utan nya infallsvinklingar kommer vi alltid att stå och stampa på samma ställe.
I Centerpartiet sprang vi i förra valrörelsen runt utan karta och gick tillslut vilse. Men nu har Centerpartiet sprungit runt i cirklar för länge, låt istället de unga vara kompassen, vi har gått åt rätt håll ganska länge!

Läs också:
Magnus Andersson, Stefan Mårtensson, Hanna Hallin ordförande för SLU på SvD Brännpunkt

2 kommentarer:

Tobias Gillberg sa...

Vänd också på saken, varför ska man få ett uppdrag bara för att man har levt i massor med år?

Ingrid sa...

Du är så klok Tobias!