söndag, november 29, 2009

Maffiafasoner och populismdiagnos

Måste kommentera 2 saker:

1. Urban Outfittes visar återigen varför fackens maffiafasoner borde förvisas en gång för alla. Facket tvingar sig på ett företag och Urban Outfitters visar tydligt att det där med tvingande inte är helt populärt. Lösningen blir därför: ”Säg upp er – eller börja jobba för ett bemanningsföretag.”
Det blir kanske dyrare för Urban Outfitters men de blir flexiblare och personalen får kollektivavtal. Slutet gott allting gott, eller?

2. Köpfria dagen, mobiltelefonförbud och så vidare. Miljöpartiet trodde en stund att de fått en släng liberalism, men har nu fått diagnosen populism. Slutet gott allting gott, eller?

2 kommentarer:

åke sa...

Hur fan kan du kalla att gå över ett bemanningsföretag "slutet gott allting gott"? Antingen så fattar du ju ingenting om anställningsskydd eller så behagar du skämta...

Ingrid sa...

Hej Åke! För att förtydliga, jag skrev; ”Slutet gott allting gott, eller?” Jag tycker att det är tragiskt att företag i Sverige känner sig så trängda av facket och LAS att de hellre än att teckna avtal med sina anställda löser problemet genom att kringgå och anställa via bemanningsföretag. Tragikomiken blir att de anställda får kollektivavtal men med följden att man ej längre är anställd på företaget. Kontentan: återigen fastslaget att den Svenska arbetsmarknaden inte är helt sund.