söndag, december 06, 2009

Arbetsmarknaden behöver ta ut skilsmässa från facket och anmäla LAS till extreme makeover, eller allra helst bara ropa ”next” och gå vidare.

Vi har i helgen haft valkurs 2 i Sollentuna (my hometown!) med CUF. Det stora temat blev föga förvånande ungdomsarbetslöshet och med talare som Lars Jagrén från företagarna, Malin Sahlén från Svenskt Näringsliv samt givetvis vår alldeles egna Magnus Andersson så tror jag att våra medlemmar nu har en ännu bättre bas med fakta att stå på.

Ungdomsarbetslösheten är en fråga som det debatteras och pratas om i lunchrummen, på fikarasterna och i de flesta medier. Ändå har vi inte vågat ta steget att skrota det största jobbätande monstret av dem alla, LAS.

Att vara ung och arbetssökande idag allt annat än lätt, för att få ett arbete måste du ha arbetslivserfarenhet, men för att få arbetslivserfarenhet så måste du ha arbetat.
I skolan lär du dig att bli anställningsbar och inte företagare, skulle du ändå vara driven nog att vilja starta eget så får du inget starta eget bidrag, för då måste du ha fyllt 25 år.
Småföretag vågar inte anställa unga eftersom man vid en felanställning riskerar konkurs och skulle man mot förmodan lyckas få ett jobb så ryker man först om företaget tvingas skära ner på personal.

Hela svenska arbetsmarknaden idag är ett stort fail och den svenska modellen skulle minst sagt behöva reformeras lite. Arbetsmarknaden behöver ta ut skilsmässa från facket och anmäla LAS till extreme makeover, eller allra helst bara ropa ”next” och gå vidare.

Stefan Fölster och Malin Sahlén från Svenskt Näringsliv skriver idag på Aftonbladet om diskrimineringen av unga på arbetsmarknaden. Läs även Helen Törnqvist, Mårten Fintling, Joel Falk och Dayana Jadarian.

7 kommentarer:

Jack sa...

Vackert. :-)

Anonym sa...

Vad oväntat. Är det så att företagen vill ta bort alla regler och göra precis som de vill? Stoppa pressarna.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article5916719.ab

Jag personligen kan inte för mitt liv se hur man kan kan säga "facket", som om det är en homogen massa. Varje fackförbund har skillnader, varje bransch har skillnader och framför allt finns en gigantisk skillnad mellan kommunal/statlig verksamhet och privat verksamhet.

Jag har jobbat i verksamheter där fack inte har någon som helst makt, där turordningsregler inte existerar och där det skapats en situation där arbetstagare lider oerhört.

Jag har jobbat i branscher där det funnits en väl fungerande process där facket står upp för de som behandlas felaktigt och där arbetsgivaren fortfarande kan sköta sin verksamhet på ett flexibelt sätt utan att facket sätter käppar i hjulet i tid och otid.

Jag har också jobbat inom kommunal verksamhet och vet hur fantastiskt värdelöst situation som Kommunal och sveriges kommuner skapat för att kunna bedriva en bra verksamhet.

//Per L

Ingrid sa...

@ Per L Hej! Av någon anledning så fungerar inte din länk
Fler saker än LAS behöver förändras för att få in fler på arbetsmarknaden, men LAS problematiken är en stor bidragande orsak till att företag inte vågar anställa, framförallt turordningsregler men även sjuklöneansvar och liknande ifrågasätts.
Jag skulle själv också vilja ta bort stora delar av arbetsgivaravgiften och framförallt göra den mer synlig!
Facket idag hittar på en massa otyg som i alla fall gör mig mörkrädd! (Laval, http://www.metro.se/2009/10/15/80976/larare-kopte-sex-kan-fa-500-000/ och så vidare…) Fackets ideal värnar inte unga på arbetsmarknaden därför att de lever kvar i en värld där man ska vara anställd på livstid och arbetar för att behålla en modell som utestänger unga. Jag ser också fackets funktion men just nu motverkar de mer än de hjälper. För de som redan är inne på arbetsmarknaden kanske facket är bra, i viss mån, men jag vill ha en arbetsmarknad för alla och inte bara för en klick ”medlemmar”.

Maria Byström sa...

Jag mår illa av LAS. Det är den lag jag helst vill fimpa bums.

Per L sa...

Vad grundar du påståenderna om anställning på?

Jag har erfarenhet från diverse olika områden och har en rätt bra koll på vad som avskräcker arbetsgivare att anställa.

Jag delar inte din uppfattning att LAS turordningsregler skulle vara med som argument till att inte anställa?

I vilka branscher menar du att LAS är ett stort problem?

//Per L

Ingrid sa...

Svenskt näringsliv, Företagarna osv

http://www.svensktnaringsliv.se/material/rapporter/paragraf-22-sa-drabbar-las-svenska-foretag_89301.html

Björn sa...

Vad är Facket i Sverige?
Cirka 3 miljoner människor!!

Vad är LAS? (Lagen om anställningsskydd)

Ett skydd för den enskilde mot godtycklighet på arbetsmarknaden

Ditt förslag skulle innebära att man förbjuder rätten att organisera sig med andra ord föreningsrättskränkning
(Grundlagsskyddad rättighet för den enskilde)