måndag, december 07, 2009

Second place is the first loser

Blev av Jonas Pettersson tipsad om denna artikel på DN Sthlm angående att många av oss nollåttor tydligen gillar MP och M.

Resultatet bygger på intervjuer med 600 stockholmare. De har bland annat svarat på frågan: ”Vilket politiskt parti tror du bäst kommer ta tillvara på dina intressen för en bättre stad att leva i?”
30 procent svarar Miljöpartiet, som därmed intar förstaplatsen på stockholmarnas förtroendelista. Moderaterna kommer tätt efter med 29 procent. Socialdemokraterna hamnar först på tredje plats, på låga 14 procent.


Det är ett bra bevis på att det inte bara gäller att vara bäst i klassen, utan att det i vissa fall är viktigare att synas.
Miljöpartiets politik är kontraproduktiv för klimatet. FN:s klimatpanel slår fast att ekonomisk tillväxt går hand i hand med ett miljövänligare samhälle men ändå så vill MP minska konsumtionen (köpfria dagen, come on! För det kommer ju ta oss ur lågkonjunkturen..?”), ha friår, färre arbetstimmar and so on. Att de dessutom felprioriterar och inte lägger fokus på teknikutveckling gör att MP istället för att vara the savior of all good blir till den gröna livsfaran. Särskilt för oss som gröna liberaler eftersom de på allt detta fått för sig att de är liberaler bara för att de har upptäckt latte framför kokkaffe! (eller en resa till thailand...)
Av någon outgrundlig anledning har vissa köpt detta ”nya MP” med hull och hår, läs gärna Sakine Madon på temat.

Faktum kvarstår dock för oss i Centerpartiet, vi syns inte tillräckligt mycket och mina tankar går direkt till citatet ”Blyga pojkar får aldrig kyssa vackra flickor”.
Opinionsmätningar som denna sporrar till att våga vinna ännu lite mer!

5 kommentarer:

Paul Eskilsson sa...

Självklart måste vi ha tillväxt för att rädda klimatet!?!?

Intressantare är nog snarare att diskutera vad för sorts utveckling som behövs för att rädda vår jord. Att se tillväxt som något gott i sig, utan att fundera på innehållet av denna tillväxt är precis det som kommer att sabba allt vad räddningsåtgärder heter.

Om man propagerar för mer bilåkning eller fler plastleksaker så har man nog inte riktigt förstått problemets innehåll.

Den enkla lösningen heter: Först teknikutveckling, sedan ökad konsumtion - inte tvärt om.

Den påstått miljövänliga bilismen måste bli verklighet innan man kan acceptera fler motorvägar tex.

http://svt.se/2.121879/1.1793109/klimatmalen_regeringen_gar_emot_tunga_experter?lid=puff_1793230&lpos=extra_0

Elias Giertz sa...

Opinionsundersökningen har ifrågasatts på många håll, dock.

Läs bl.a. Scaber Nestor här: http://scabernestor.blogg.se/2009/december/jag-ar-glad-a-miljopartiets-vagnar-men-stati.html.

Men jag håller med dig! Tillväxt for the win! :D

Ingrid sa...

@Paul Enligt olika klimatscenarier som tagits fram så är det i den där vi har en god tillväxt som det också blir en bättre miljö. Jag vill inte att vi ska ta bensinbilen till jobbet, jag vill att vi ska satsa på utveckling så att vi kan ta elbilen till jobbet! Satsa gör vi inte genom att ha en förbudspolitik och piskor utan genom morötter som gör det lönsamt att ta fram miljövänliga alternativ.
För att få en teknikutveckling och medel till detta behöver vi också ha en god tillväxt och det kommer definitivt inte friår och köpfria dagar att skapa…

@Elias Sant, det är kanske inte helt trovärdig statistik! Men kanske nödvändig för att sporra oss till att bli ännu snabbare, smartare och bättre! :)

Paul Eskilsson sa...

Så för att rädda klimatet så ska vi till en början elda ännu mer olja och kol?

Logiken brister...

affe sa...

@Paul:94-09 ökades Sveriges BNP med 50% medan koldioxidutsläppen minskade med 10%. Tillväxt innebär värdeökning i ekonomin och inte ökad förbrukning eller konsumtion. Din analys är inte tillräckligt utvecklad :)