söndag, februari 28, 2010

För du vet ju inte bäst själv!

Nu vill vänstern börja bestämma över vad vi äter, och det är ju skrämmande, men kanske inte särskilt förvånande. Att Folkpartiet, som ju saluför sig som ett liberalt parti, också vill bestämma över vad jag äter är däremot rätt så anmärkningsvärt.

Tre fiffiga herrar har skrivit tre smarta blogginlägg i frågan, de säger det så bra att jag nöjer mig med att citera.

"Jag har just läst en av de mest häpnadsväckande artiklarna på SvD Brännpunkt någonsin. Skribenterna vill att vi ska sluta äta kött. De vill också styra upp vår kosthållning i detalj"
Citat Per Ankersjö

Dumma frågor förtjänar dumma svar. Detta har Johan Hedin tagit fasta på och funderar därför lite på hur det skulle vara om vi också slutade att andas, för klimatets skull givetvis.

”Den som tar sitt klimatansvar och avlider skyndsamt är en klimathjälte, jämfört med envisa klimatbovar i hög ålder som andas, äter kött och kör bil.”

Abe the babe, lyfter paradoxen i att försöka påstå att artikelförfattarna vill ge människor större valfrihet genom att, tada!, bestämma åt dem.

”Hängde ni med på resonemanget? De vill alltså stärka valfriheten för oss genom att beskatta det som de själva tycker är fel. News flash: Att med skatter försöka styra över människors beteenden är inte att öka valfriheten. Det är att begränsa den.”

WORD!

Inga kommentarer: