måndag, januari 18, 2010

Nykär i Plan Three!

Alltid kul att se när band man följt lyckas slå! Här följer nu en liten berättelse om ett bands väg till debutalbumet, sett ur en nyfrälsts ögon...

För några år sedan var vi på finalen till Bryggeriet live, en musiktävling där osignade band tävlar om lite cash (and of course ära och berömmelse). Vi var där för att se Ruh, bästa kompisens kusins band. Ruh vann tävlingen, har nu gett ut två skivor and so on.
Men, med i finalen var också ett annat band, Plan Three.
Trots att det inte är ofta man faller handlöst för ett band första gången man ser dem så var det här love at first sight! Att en liten spiderman-figur petats in i basen kan kanske ha något med det hela att göra... (Okej, off track, vidare i min lilla story...)
Det här var som sagt för några år sedan och sedan dess har de kört på med spelningar och lyckats spelas en del på radio, framförallt på bandit. (gissar att det underlättar att en av bandmedlemmarna är radiopratare..)
Runt 2006-2007 var jag lite härligt tonårsförälskad i det där bandet men när soundet sedan ändrades till att bli lite light ”bandit”-ifierat så tog romansen slut. (No offence, gillar Bandit men deras lite mer unika sound var så mycket bättre)

Såg nu att de medverkat på tv4:as nyhetsmorgon med låten ”Brush it off”, en låt som låg på deras första demo! (noterar dock att texten är lite ändrad...) På deras debutskiva har de dessutom plockat in ”Be still my heart” och ”Subrosa” som båda är helt fantastiska. Saknar ”You should be bothered” men tror nog att det åter finns hopp för detta musikförhållande!

4 kommentarer:

Elias Giertz sa...

Gosh!

Tack för tipset. De fanns på Spotify också.

Riktigt bra!

Ingrid sa...

I know! Men bäst är fortfarande låtarna från deras första demos. "Brush it off" "Be still my heart" och "Subrosa" finns som sagt med på debutalbumet, men många lifechangers är inte med! Ska se om jag inte har kvar de äldre låtarna i min gamla dator, vet att man kunde ladda ner dem från deras första hemsida, bränner ut dem till dig i sådant fall! Litar du på min musiksmak (and you should!) så kan jag även rekommendera: http://open.spotify.com/track/1WeoebL1NbaAEhgn9h3ayy

Jacob sa...

Fan va kul att du gillar nya versionen av Brush it Off!

/ Jacob i Plan Three

Ingrid sa...

@Jacob Börjar faktiskt förlika mig med hela skivan.
Så, nu får ni se till att ordna en spelning i sthlm! :)