torsdag, mars 04, 2010

ROT-avdrag, RUT- avdrag, och nu också RIT-avdrag. Maud is SIMPLY THE BEST!

RUT-avdragen har skapat nya jobb, det är ett faktum.
Reformen är också populär och många får nu vardagspusslet att gå ihop.
Centerpartiet har med Maud i spetsen också öppnat upp för RIT-avdrag, dvs avdrag för IT-tjänster i hemmen, ännu ett bra förlag som kan skapa fler jobb!

RUT-avdragen öppnade i mångt och mycket upp för en bransch där det, rent krasst, finns många kvinnor. Socialdemokraterna tyckte ju att vi skulle hålla oss hemma under ”hemmafru”-eran, så att inte jobben tog slut för männen, och fortfarande verkar de tycka att det är ”orättvist” att människor får jobb...
Läs: "Svenskornas företagssamma historia" för hela historien. (Yes, lite gratisreklam för en bra bok)

Med vänsterexprimentet försvinner RUT, ROT och det blir sannolikt inget RIT.
Jag säger bara Mona, Lars, Maria, Peter: sluta stjälp, börja hjälp!

Med även RIT-avdrag så kommer många unga ut på arbetsmarknaden, något som ju är väldigt, väldigt positivt!

CUF utmanar nu SSU i frågan, handsken är kastad.


Centerpartiet, och Maud, is SIMPLY THE BEST!Läs också:
Elias Giertz, Kent Persson, MinaModerataKarameller

2 kommentarer:

Adam sa...

Tycker socialdemokraterna som står för högre löner inom skola vård och omsorg att kvinnor ska stanna hemma vid spisen? De flesta jobben inom dessa sektorer är låglöneyrken, i vilka du precis som jag vet att väldigt många kvinnor jobbar inom. RUT-avdraget förespråkas inte utav socialdemokrater eftersom att det går åt 1.3 miljarder utav våra skattepengar till att en liten klick av samhällets invånare ska ha städhjälp. Jag kan tala om för dig att det är väldigt få "svensson" familjer som uttnyttjar det så kallade RUT-avdraget. Just för att deras pengar går till hyra, mat och dagisavgifter. Men din klassiska kärnfailj består väl av diverse ekonomiarbetande föräldrar med månadsinkomster runt 25oookr+ i månaden eller? Hur tänker du med "ensamstående mödrar" med ett eller fler barn som kanske arbetar som (bara för att de passar i diskussionen) städerskor med en månadslön som i jämförelse med ovantående yrkesexempel tjänar betydligt sämre. Hur skulle de kunna nyttja avdraget? Kan tala om av egna erfarenheter att detta inte händer.

Andreas sa...

@Ingrid: En ganska dålig bok.

@Adam: För det första, det går inte åt mer pengar än man får in i ökade skatteintäkter, ganska +-0 vill jag minnas, samtidigt skapas dock en massa jobb vilket betyder en massa folk som inet behöver bidrag och som har råd att leva ett mer drägligt liv.
Angående vilken inkomstgrupp som använder bidraget så hade t.o.m. metro en artiker där de visar att avdraget nyttjas av många medelklassfamiljer, medelklassfamiljer i sin tur är den dominerande inkomstgruppen. Månadsinkomster runt 25000 är inte så ovanligt och till och med bland kommunaltjänstemän närmar de sig 20000 för många.
De ensamstående mödrarna du refererar till är en ganska liten grupp.
Om du ändå vill diskutera vad som händer med den lilla grupp låginkomsttagare så kan jag ju föra fram att det är just dessa som får jobb genom avdraget. För övrigt är det inte något konstigt i att vissa inkomstgrupper inte har råd med alla produkter eller tjänster. Själv har jag knappt råd med mat och kurslitteratur. Samma människor som inte har råd med hushållsnära tjänster har i regel inte råd att köra BMW, äta oxfilé flera gånger i månaden, köpa PS3 till sina ungar eller många andra former av vardagslyx, detta gör dock inte vardagslyxen dålig.
Så länge som avdragen faktiskt inte sker på de fattigares bekostnad utan tjänar igen sig så utgör det heller inte något problem.