måndag, oktober 26, 2009

Vilken nyhet!

Snus är beroendeframkallande, tänka sig! Blev hela dagen igår via olika nyhetsprogram och slutligen av Kalla Fakta om detta att snus är beroendeframkallande och att det nu är ännu mer beroendeframkallande.

Försökte se hela Kalla fakta men blev så galet irriterad, många tycker att det är fruktansvärt oetiskt att Swedish match försöker sälja sin produkt. Temat var ungefär; ”Swedish match borde upplysa människor om att deras produkt är skadlig för hälsan och mycket beroendeframkallande”
Är det inte lite konstigt att begära att företaget ska propagera mot sin egen produkt?
De har redan noterat ämnet, E500 om jag inte missminner mig, i innehållsförteckningen men när de under programmet frågar människor på stan om de vet vad det är har ingen koll såklart. Varför? Därför att ingen bemödar sig med att kolla upp vad det är de stoppar i sig varje dag.
Ämnet finns deklarerat på innehållsförteckningen men en del av brukarna har inte läst på.
Det är inte direkt en nyhet att snus är beroendeframkallande. Är man dessutom läskunnig så kan man se att det står det tryckt på själva dosan.Dricker jag läsk får jag räkna med att jag av sockret blir beroende, får hål i tänderna och kanske ökar min vikt, snusar jag så är en trolig bieffekt att jag blir beroende och tycker det är lite jobbigt när jag inte får i mig min dagliga dos nikotin.

Det här vet folk och det är i slutändan upp till konsumenten själv vad man väljer att konsumera, oavsett om företagen petar i några till extra tillsatser. Sluta skyll på företagen och fokusera istället på vad det är som gör många så likgiltiga inför vad de matas med, rättelse; väljer att matas med.

2 kommentarer:

Maria Byström sa...

Ja, jösses och herre min get!

De behandlar vuxna människor som om de vore utvecklingsstörda.

Staten bör ha viktigare saker för sig än att bekämpa en verklighet som alltid kommer finnas...

Bra blogg :-)

Ingrid sa...

Galenskapen ligger nog ibland snarare hos beslutsfattarna än hos de människor de försöker överbeskydda.
Barn lär sig genom att ramla, slå sig och sedan ställa sig upp igen. Det tillåts vi inte göra i dagens sverige. Gissar att det är därför många inte vågar starta företag, man vågar inte våga eller lita till sig egen förmåga.

Freedom to the people! ;)

Tack!