tisdag, oktober 20, 2009

Right, så att invandringen inte fungerar är invandrarnas eget fel och att det är ojämställt bär kvinnorna skulden för?

Jag har varit så kokande arg över Sverigedemokraternas skymf mot Astrid Lindgren och hat mot andra kulturer att jag inte ens kunnat sätta ilskan på pränt.
Men nu är det nog! Jimmy Åkesson verkar tro att han är någon sorts korsriddare som ska göra om alla till rättroende Svenskar. Han säger i sin debattartikel aldrig rakt ut att muslimer är en sämre ras, han deklarerar bara att islam inte är förenligt med den svenska kulturen och modellen och därför måste alla muslimer rättas in i leden.
Okej, tänker Jimmy Åkesson vara Brian de Bois-Guilbert så får vi andra vara Ivanhoe!

Jimmy Åkesson må vara en bra retoriker, han har ett lugnt sätt och är uppenbarligen inte helt puckad eftersom han försöker skapa bilden av en vanlig vältalig Svensson och ideligen spelar på känsloargument. Men när han säger att muslimsk invandring är det största hotet sedan andra världskriget måste man väll ändå vakna till och inse att de inte är så gulliga grabbar.

Åkesson försöker peka på att islam är en galen religion men, ursäkta mig, är inte kristendomen också lite förlegad? Kul tex att kvinnan är den som är skyldig till syndafallet och att de enda kända kvinnorna i bibeln är Jesus mamma (någon måste ju föda honom) och en prostituerad (det är ju så hemskt att kvinnor säljer sex...). Förbannat jämställt det också, eller? Att det dessutom har slaktat x antal människor ”i kristendomens namn” verkar ha glömts bort. Jag säger inte att det rättfärdigar någons religionsfundamentalism men det vore trevligt om folk kunde se lite längre än näsan räcker.

Det är kanske Svenska samhället det är fel på? När SFI undervisningen lär ut jante och att det som är viktigt i Sverige för att man inte ska betraktas som lite galen är att passa in i mallen, så måste man inse att det ju är något som är fel i systemet.

Hur kommer det sig annars att tex somalier startar företag på löpande band i Minneapolis men i Sverige ofta är arbetslösa och finns i kriminalregistret?
Istället pratar Jimmy Åkesson om att frågan om att invandringen inte fungerar är invandrarnas eget fel. Tycker han då i konsekvensens namn också att det enbart är kvinnor som är skyldiga till att samhället inte är jämställt?

Jimmy Åkesson, jag hoppas att du precis som Brian de Bois-Guilbert tillslut inser din dumhet och gör bot.

Läsvärt på temat är Martin Åhdals krönika i fokus. Läs den!

4 kommentarer:

Amanda sa...

Hej
Hittade ditt inlägg via Martin Åhdals krönika. Mycket bra skrivet! Precis vad jag tycker men inte lyckas sätta ord på. Eller orkar kanske inte, eftersom jag blir så matt när jag ser att det är så många människor som sympatiserar med SD. Det är tragiskt.

Ingrid sa...

Tack! Jag blir bara så förbannad, de står för ett förakt mot andra människor som jag tycker är fruktansvärt. Det är få saker som gör mig så ledsen som när människor sympatiserar med den typen av åsikter.

Anonym sa...

Identical day installing financial products happen to be a kind of cash advance loans granted for any few weeks length inside sudden cases.

Many people don’t will need this proof situations’
crisis, neither of them they want surety, credit rating neither other things.

It's possible you'll method a secondary, several significant buying and also include your business interest obligations – Similar moment installing fiscal loans can help you in a circumstances.
Currently all these lending options can be bought on line.

Also visit my weblog :: pożyczka bez bik

Anonym sa...

Equivalent evening fitting up funds will be a type of cash advances furnished for a 4
weeks interval around urgent scenarios. Many people don’t call for any evidence of
situations’ crisis, neither needed surety, credit ranking or other things.
You can plan if you want a, a lot of valuable purchase or perhaps insure your
company payments – Exact time setting up borrowing products will assist you to in any instances.
Nowadays these kind of loans can be found on-line.

Also visit my web blog :: pożyczki prywatne