fredag, oktober 02, 2009

Det är vänstern som är missunnsam inte högern.

AlliansfrittSverige gillar att vältra sig i anti-allianspropaganda (Suprise suprise!)
Nu har de lagt upp en massa valafficher från högern med start år 1921. Ganska kul tycker jag, sådant där är generellt rätt kul. Kolla bara på våra ”Det här är Lennart” också hysteriskt roligt.

Scrollar sen ner och läser i kommentarerna inlägg indränkta i det avskyvärda hat vissa av dessa personer när för högern. De slänger sig med saker som den ”missunnsamma och ogina högern”.

Men, nu ska jag berätta en sak för er. Det är inte högern som är missunnsam. Det är vänstern. Och det är socialisternas fel att vi har ”tro inte att du är någonting- mentaliteten” i Sverige. Ni födde upp Jante, gav honom någonstans att bo och nu belönar han hela svenska folket genom att tugga i sig allt vad entreprenörskap och prestation heter.
Tack så mycket!

Jag tror på människan, jag tror att alla kan skapa något för sig själva. Ni är bara fyllda av hat, avundsjuka och, missunnsamhet.
Vi skrattar aldrig när det går dåligt för någon, vi vill att alla ska ha en möjlighet att lyckas, men ni skriker högt när någon får lite extra slantar, när det går bättre för någon annan. Det är inte solidaritet, de är småaktigt.
Jag hyser inget brinnande förakt för människor. Jag tror på individen, på att alla kan så mycket mer än vi tillåts visa. Men vänstern när ett orubbligt hat mot högern och beskyller folk för att vara onda bara för att man tycker det är mer solidariskt att sänka skatten än att behålla tex konstnärslöner.

Vem är det som har en rättvis och solidarisk idéologi egentligen. Ja inte fan är det vänstern!


Du skall inte tro att du är något.
Du skall inte tro att du är lika god som oss.
Du skall inte tro att du är klokare än oss.
Du skall inte inbilla dig att du är bättre än oss.
Du skall inte tro att du vet mer än oss.
Du skall inte tro att du är förmer än oss.
Du skall inte tro att du duger till något.
Du skall inte skratta åt oss.
Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
Du skall inte tro att du kan lära oss något.

2 kommentarer:

Anders Utbult sa...

Du har uppenbarligen lyckats missa våra galna högerkommentatorer, och jag skulle för övrigt säga att ASets kommentarsfält inte, gud ske pris, är representativt för vare sig högern eller vänstern, utan mer för ett framtida klientel på ett dårhus/kumlaanstalten - då vi endast har en riklinje när det gäller tolerans: "I alla fall inte lika skogstokigt som på politikerbloggen".

Ingrid sa...

Tack för de lugnande orden, nu slipper jag oroa mig för Sveriges framtid, både till höger och vänster.
Står dock helt klart fast vid att, trots att åsikterna där är dragna till sin spets i absurdum, att jag inte tycker att socialismen på något vis är en solidarisk och rättvis ideologi samt att det där liksom på många andra platser är ett vanligt förekommande argument att de blå är den onda ulven i fårakläder (de förklädda blåbären, känns det igen?) som äter barn till frukost. Och det känns ju väldigt sakligt.