onsdag, oktober 21, 2009

Tackla Jimmy Åkesson eller tvinga honom att spela?

Både Roland Zuiderveld och Sanna Rayman skriver idag riktigt bra på DN debatt och SvD:s ledarblogg.
De ifrågasätter att Åkesson får diskutera på sina villkor och att de etablerade partierna hittills varit rätt värdelösa på att ta debatten på rätt sätt.

Maud, liksom många av oss andra, blir så uppenbart upprörd över SD:s hemska syn på människor att hon istället för att vara saklig blir känslomässig, aggressiv och obalanserad. Lugn som en filbunke sitter Åkesson, han diskuterar sin favoritfråga och Maud blir mest bara arg. Hon får in en del poänger, tex att man inte kan generalisera men debatten blir ändå en trumf för de som hatar. Peka istället på sakargument, att han avfärdar BRÅ:s utredningar som ”de står aldrig för någonting” och försöker slå av sig saker med ”det har jag aldrig sagt, jag tillskrevs en åsikt”. Där blir han aldrig utsatt för mothugg!

Åkesson har ingen vettig politik på något område. Han har tvingat oss att spela på sin planhalva och trots att det rent känslomässigt skulle kännas bäst att tackla dem riktig hårt så måste vi vinna med ett lag byggt på mångfald och olika kompetenser, istället för som SD, spela i bara en fråga. De kommer att göra politiska självmål, nu ser vi till att de aldrig får stå på prispallen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

En debatt är meningsfull bara om motståndarna låter varandra presentera sina synpunkter och sedan diskuterar dem på ett sätt som förhoppningsvis gör båda klokare. Det innebär att den som bara är ute för att stå på sig förlorar debatten om den förs på ett gentlemannamässigt sätt. De flesta människor vill egentligen skydda eller förbättra något om de deltar i en debatt. SD kanske vill skydda svenska värden och svensk kultur men riskerar naturligtvis att bli beskyllda för att därmed ta avstånd från andra kulturer och öka spänningarna i samhället. Vi för en politik som genom att exempelvis gynna friskolor oavsiktligt råka skapa parallellsamhällen som kan öka spänningarna i samhället! Om vi gick in för att ödmjukt söka argument för våra ståndpunkter kanske vi kunde diskutera oss fram till en hållbar väg framåt. Lägg märke till att Fp tycks ha radikalt annorlunda åsikter än oss i skolfrågan...

Sven sa...

I själva verket är det så att ni är chanslösa när ni ska "ta debatten", vilket tant Mauds kortslutning är ytterligare ett exempel på.

Ni hade ett övertag så länge ni ohindrat kunde censurera, mobba och ljuga. Centerns bästa hopp är att låsa in sig på toaletten och hoppas att någon annan tar debatten i ert ställe.

Anonym sa...

Jag vet inte hur många hatiska sd:are du mött. Jag är ledsen om du träffat ngn otrevlig sd:are men jag tycker i så fall att du inte ska generisera.

Själv hatar jag inte. Det är ganska kontraproduktivt. Mycket bättre att lösa medlemskap i sd och se ljust på tillvaron. :-)

JohannaV