torsdag, oktober 08, 2009

”Arbetarna har ingenting annat att förlora än sina bojor.”

"Må de härskande klasserna Jante darra för en kommunistisk liberal revolution. Proletärerna har i den ingenting annat att förlora än sina bojor. Men de har en hel värld att vinna. Proletärer i alla länder, förena er!”

Det må vara en synnerligen gammalt devis men tycker den är lite tillämpbar nu. Dock tvärtemot originalet denna gång och för en annan typ av ”revolution”. Byt ut kommunistisk mot liberal, för de liberala värderingarna och för ett värderingsskifte.

Solidaritet är för mig bland annat att se till att människor har ett arbete att gå till, inte att göra det lättare att vara arbetslös. Vi får inte en jobbskapande politik med en rödgrön regering. Ser man tex till vänsterns skuggbudget är gruppen som gynnas mest de arbetslösa.

Tänker vara riktigt fräck och citera mig själv:
”När vi propagerar för jobb vill (S) göra det enklare att vara arbetslös. Är det inte solidaritet att se till att människor har ett jobb att gå till, att erbjuda anställning? Då måste man satsa på entreprenörer/företagare som kan skapa dessa möjligheter i Sverige. Så får vi ett företagsamt land, dit företagare vallfärdar istället för att så snabbt det går etablera sig någon annanstans.”

Vi har länge varit fjättrade av socialismens bojor, nu är vi på väg att frigöra oss från överförmynderiet och börjar tro på vår egen förmåga.
Till och med en av tre av de rödgröna väljarna anser att de gynnas av Alliansen politik. Och än så länge har vi bara haft makten i tre år!

Får vi sedan också skrota LAS eller åtminstone sparka ut turordningsreglerna kan vi i sanning säga:
”Arbetarna har ingenting annat att förlora än sina bojor.”

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ta bort LAS !?.

http://www.youtube.com/watch?v=f_PSjQtc4Sw

Pelle

Ingrid sa...

Intressanta och mycket välunderbyggda argument måste jag säga.
Jag är av uppfattningen att LAS begränsar oss och hela arbetsmarknaden + turordningsregler ger inlåsningseffekter. Jag tror inte att överkontroll och överförmynderi är bra för samhället eller människor och det är definitivt inte bra för arbetsmarknaden.
Och, ska du dissa mig musikaliskt får du väll ändå göra det med stil, eller åtminstone med smak.
http://www.youtube.com/watch?v=xYfsJ6rXgoc&feature=related

Ingrid sa...

Btw, när vi ändå har blandat in Meduza...
http://www.youtube.com/watch?v=5c3ON6V3Bs8

;P